Nem szűnnek meg, csak nagyon átalakulnak a vasúti kocsik

Akt.:
Bontásra váró vagonok
Bontásra váró vagonok
Sátoraljaújhely – Ha valaki egy vasúti pályaudvar közelében gyerekeskedik, és apró csikókorában az számított nagy eseménynek, ha a gurítóról leengedtek egy-egy kocsit, annak nem igazán tűnik fel semmi, ha egy vasúti pályaudvar közelében jár.

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy amióta Sátoraljaújhelyen átutazik az elkerülő utat használva, egyre inkább bántja a szemét a sátoraljaújhelyi vasútállomáson rozsdásodó üres, kivert ablakú egykori személyszállító kocsik látványa. Vajon miért mállanak szét ezek a valaha szebb napokat megért járművek? – tette még fel a kérdést, amelyet természetesen továbbítottunk a MÁV Zrt. illetékesei felé, akik el is küldték a válaszukat:

„A sátoraljaújhelyi vasútállomáson tárolt használhatatlan, rozsdásodó, kivert ablakú személyszállító vagonok a térségből érkezett selejtezett járművek, amelyek többé már nem állnak forgalomba. A járműveket szétbontják, majd a bontott anyagokat fémhulladékként értékesítik. A még használható alkatrészeket pedig a MÁV-START Zrt. használja fel. Sátoraljaújhelyen működik egy járműbontó telephely, ahol a 70-es évektől kezdve végeznek járműbontást és hulladékhasznosítást”.

ÉM-BG