Nem született megállapodás – hiányzott a legfontosabb adat

Hiányzott a legfontosabb adat, ezért nem döntött a székesfehérvári Szent György Kórházat fenntartó Fejér Megyei Közgyűlés, hogy aláírja-e az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) áprilisban hatályba lépő új finanszírozási szerződését. Azt egyelőre nem tudni, mikor folytatódik az egyeztetés, az önkormányzatoknak, kórházaknak április 1-ig kell megkötniük az új szerződéseket.

A szerda éjszakába nyúló egyeztetésen a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a Szent György Kórház igazgatója, és a Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (MEP) vezetősége vett részt. Megállapodás azonban nem született, mert az OEP nem bocsátotta a MEP rendelkezésére új finanszírozási szerződésének legfontosabb elemét, az úgynevezett teljesítményvolumen-korlátot – mondta a tanácskozás végeztével a sajtó kérésére Bíró László, a megyei önkormányzat gazdasági főtanácsadója.

A kórházanként más és más mutató segítségével lehet kiszámolni, egy intézmény hány kezelés, ellátás után kap támogatást. A korlátban meghatározottnál magasabb számú kezelést, vizsgálatot az OEP nem finanszírozza.Sporthírek