Nem számítottak ennyire defenzív játékra

A DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgó-csapata a vártnál simább győzelmet aratott Győrben az ETO vendégeként, s a végeredmény, azaz a 2–1-es debreceni siker még a hazaiak számára hízelgő.

Reszeli Soós István alakulata mindvégig csak a kontrákra játszott, ám a második részre még a félpályát is alig, alig lépték át.

Otthon, édes otthon
Amennyiben a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapata bejut az UEFA csoportkörébe, a mérkőzéseket – csakúgy mint a Manchester United esetén – nem lehetne megtartani az Oláh Gábor utcai stadionban annak alkalmatlansága miatt – adta hírül a klub honlapja.
Mindenben jobbak voltak

Nem számítottam rá, hogy a Győr ennyire defenzív játékkal rukkol elő, s nem semennyire sem felvállalni a nyílt sisakos küzdelmet, bár igaz, ami igaz, a tavalyi Rába-parti mérkőzésünkből indultunk ki a taktikánkat illetően, hiszen akkor is beálltak védekezni, s kontrákra játszottak – nyilatkozta Supka Attila, a DVSC-AVE Ásványvíz szakvezetője.

Az első félidőben még akadtak gondjaink, hiszen a szerdai, Manchester elleni összecsapás, mind fizikailag, mind szellemileg nagyon sokat kivett a labdarúgóinkból, ennek tulajdonítható, hogy a támadásaink során az utolsó passzokat rendre elhibáztuk. Ráadásul a meccs elején Dragan Vukmir sajnálatos sérülése miatt szerkezeti átalakítást is végre kellett hajtanunk, de szerencsére az átállással nem voltak problémáink, a játékosok jól oldották meg a feladatukat. A szünetben rendezni tudtuk a sorokat, s a második 45 percre még jobban felpörögtünk, míg a Győr nem tudott váltani, sőt voltak olyan periódusok, hogy a hazaiak csak nyomozták a labdát. Az állóképesség tekintetében is az ETO fölé nőttünk, nagyon akartuk a győzelmet, szerencsére ki tudtuk használni a helyzeteket is, s hiába vezettünk, az utolsó percig mi mentünk előre, s teljesen megérdemelt diadalt arattunk.

Késik a leselkedés

A tervek szerint az elmúlt hét végén nem csak a honi bajnokira fókuszált a Loki szakvezetése, hanem már az UEFA-kupa rivális, a Sahtyar Donyecket is megleste volna a debreceniek pályaedzője, Herczeg András. – Az eredeti elképzeléseink szerint a kollégám már szombaton este a helyszínen megnézte volna a Donyeck hazai bajnokiját, ám nem volt repülőjegy csak Kijevig, így elmaradt a túra – mondta Supka.

Persze nem mondunk le az ukrán ellenfelünk feltérképezéséről, várhatóan a héten már több videokazettát is kapunk a donyecki csapat főszereplésével, és ha minden jól megy, akkor szeptember 11-én Kijevben megnézzük a Donyeck Arsenal Kijev elleni találkozóját.

B.N.