Nem szabad kapkodni

Amíg a hazai rendezésű viadalon három győzelmet, addig a szolnoki tornán ugyanennyi vereséget számlált a Marso-Carmo Suzuki NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata.

Persze, a Tisza-parti megmozduláson sem az eredmény volt az elsődleges.

A három vereség és a csapat jelenlegi felkészültsége ellenére azt kell mondanom, voltak jó periódusaink a szolnoki tornán – állapította meg Horváth Imre, a nyíregyháziak edzője. – Az első félidőben rendre jó teljesítményt nyújtottunk, általában a harmadik negyedben pukkantunk ki, ami összefüggésbe hozható azzal, hogy kevés közös edzés van a hátunk mögött, a Szolnokon bevetett keret alig-alig gyakorolt együtt. A lényeg továbbra is azon volt, hogy a két amerikai tudásszintjét felmérjük, és eldöntöttük: közülük csak Brown maradását szorgalmazzuk, a többi azon múlik, miként tudnak a vezetők megegyezni vele.

– Ezen a héten keményen fogunk dolgozni, de az érdemi munkát igazából akkor tudjuk elkezdeni, ha teljes lesz a keretünk. Ugyanakkor kapkodni nem akarunk, mindennél fontosabb, hogy a légiósok ügye megnyugtatóan záruljon.

Nem titok, a hármas posztra több kiszemeltje van a szakmai stábnak, közülük a héten újabb jelöltek érkezését várják. Ha jön játékos, akkor várhatóan egy egri edzőmeccsen tesztelik annak tudását.

– Bodnár Tibor –