Friss hírek

2009.09.11. 22:22

Rendészeti szakközépiskolások járõröznek Miskolcon

<p>Rendészeti szakközépiskolások is járõröznek majd hamarosan Miskolc forgalmasabb részein. Errõl pénteken kötött megállapodást a város polgármestere, a megyei rendõrfõkapitány és a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatója.</p>

A közterületek közbiztonságát növeli majd, hogy hétköznapokon a frekventáltabb idõszakokban 20-30 fõ, korlátozott jogkörrel rendelkezõ, de formaruhás rendészeti szakközépiskolás hallgató láthat el rendõrrel közösen közterületi szolgálatot, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. A jövõben a miskolci járõrpárosok 4-5 hallgatóval kiegészítve hatékonyabban ellenõrizhetik elsõsorban a Búza téri piac, a Tiszai pályaudvar, a sétáló utca és a bevásárló központok környékét.

A másodéves hallgatók gyakorlati oktatásával felmerülõ költségeket a miskolci önkormányzat vállalta magára. A megállapodást pénteken írta alá Káli Sándor miskolci polgármester, Vereckei Csaba megyei rendõrfõkapitány, és Bagi István, a rendészeti szakközépiskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!