Nem sikerült megállapodni az Egészségügyi Minisztériumnak és az V. kerületnek a területhasználatról

Nem sikerült megállapodnia az Egészségügyi Minisztériumnak és az V. kerületi önkormányzatnak a tárca épülete előtti parkoló közterület-használatáról – mondta Rogán Antal polgármester az után a keddi egyeztetés után, amelyet a minisztérium illetékeseivel folytatott.

A Belváros vezetője elmondta: földhivatali dokumentumokkal bizonyítani tudják, hogy a kérdéses terület az V. kerülethez tartozik, így mint mindenkinek, az egészségügyi tárcának is fizetnie kellene közterülethasználati díjat. Az önkormányzat számításai szerint ez évi 21 millió forint lenne, a minisztérium azonban nem akar fizetni, mivel továbbra is vitatja a tulajdonjogot – tette hozzá.

A keddi megbeszélésen Rogán Antal felajánlotta, hogy ugyanolyan feltételekkel hajlandó megállapodni az egészségügyi tárcával, mint a kerületben lévő összes többi közintézménnyel. A polgármester elmondta, várhatóan még csütörtökig újabb megbeszélések lesznek, de ha nem sikerült megegyezniük, az V kerület ragaszkodni fog a visszamenőleges díj és a büntetés megfizetéséhez, ami összesen több mint 12 milliárd forint. Közölte azt is, hogy ebben az esetben az önkormányzat bírósághoz is fordul.

A V. kerület csaknem egy éve harcol azért, hogy a helyi közintézmények ne zárják le azokat a területeket, amelyeket parkolónak használnak, illetve fizessék ki azok használati díját. Az ügyben már csak az Egészségügyi Minisztériummal nem sikerült megegyezniük, a többi, több mint 20 közintézménnyel már megszületett a megállapodás.Sporthírek