Nem sikerült a meglepetés a Vegyész RC-nek

A VRCK-nak (világos mezben) most sem sikerült pontot szereznie a Kaposvár ellen
A VRCK-nak (világos mezben) most sem sikerült pontot szereznie a Kaposvár ellen - © Fotó: ÉM-archívum
Kazincbarcika – Rangadót játszott szerdán Kaposváron a Vegyész RC NB I-es férfi röplabdacsapata.

Kovács Z. nélkül utazott el a Dunántúlra a vendéggárda azzal, hogy szeretnék meglepni a hazai „egyed­uralkodót”. 3-0-val kezdte a rangadót a somogyi együttes, de Januzovicék hamar egyenlítettek (3-3). Már ekkor produkáltak a felek hosszabb labdamenetet, egy jó hazai megmozdulást követett egy hasonlóan remekül kivitelezett barcikai (7-8). Innen jobb szériát kaptak el Bögölyék, időt is kellett kérnie Toma Sándornak (10-8). A szervák terén itt is, ott is volt rontás, ám a felek a mezőnyben jól mozogtak, így élvezetes volt a meccs (11-11). Keen szervája és Dávid ütése a vendéglátónak jött jól és jókor, s ezzel a második technikai szünetnél négy egységgel vezettek (16-12). Egy centerakció, valamint egy hazai hosszú labda után zárkóztak Borovicaninék (16-15), az egyenlítés azonban váratott magára (18-16), de nem sokáig (18-18). 20-20-al indultak neki a csapatok a hajrának, 22-20-nál a vendégek trénere kért szünetet. Aki feladót is cserélt, de a Kaposvár szerzett előnyt.

Nagyon összeálltak

Dávid kiválóan helyezett labdája 2-0-t jelentett a Kaposvárnak a második szett elején, és Vajdáék tartották is picinyke fórjukat (5-3). Hármas sáncot is összeállított a Fino, amely ebben a szakaszban sokkal pontosabb volt (7-3), emellett nem tudott elmenni Toma Sándor úgy, hogy ne szóljon pár szót. Védekezésben nagyon összeállt a Kaposvár, Toronyait ismét bevetette a borsodi szakvezető (12-6). Csak egyszer-egyszer eszmélt a Vegyész, a házi­gazda irányított, a második technikai pihenőnél jelentős volt a VRCK hátránya (16-10). Nem engedett a nyomásból a hazai alakulat, amely haladt az újabb játszmagyőzelem felé (19-13). Surányi kapott lehetőséget trénerétől, érdemben azonban ő sem tudott változtatni a játszma menetén (22-17, 25-17).

A hajrában ment el

A harmadik felvonásban kellett volna valami olyat mutatnia a Vegyésznek, amivel továbbéltetik aznapi reményeiket. A szett elején máris „időzött” a Barcika (4-1), és részükről több hit (is) kellett volna. 7-6-ra zárkóztak Januzovicék, nem volt ez még egy teljesen elveszett harc. Dávidék fontos pillanatokban maguknak kaparták ki a pontokat (10-7), de kaptak ajándékegységet is. Borovicanin két kiváló szervája 14-14-es döntetlent ért már, sőt át is vették a vezetést a látogatók. Szorosban haladtak a csapatok, majd a Fino lépett el egy gyönyörű labdamenetet követően (19-16). 20-19-nél Demeter edző kért időt, ám jött az egyenlítés (21-21). A Kaposvár azonban koncentrált maradt, Juhász a hálóban nyitott, így nyert a házigazda. A VRCK ezzel ugyanúgy 3:0-ra kikapott riválisától Somogyban, mint korábban otthon.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika
3:0 (21, 17, 22)

Kaposvár, 300 néző. V.: Adler, Vári.

Fino Kaposvár: Nagy J., Keen, Dávid, Vajda, Bögöly, Bozóki. Csere: Deák (liberó), Kalmár. Edző: Demeter György.

Vegyész RC Kazincbarcika: Kecskeméti, Borovicanin, Juhász, Árva, Januzovic, Banai. Csere: Dudás (liberó), Toronyai, Surányi. Edző: Toma Sándor.

Demeter György: – Jó meccset játszottunk a Vegyésszel. Főleg a mezőnyvédekezéssel vagyok megelégedve, ezzel tudtuk megfogni az ellenfelet.

Toma Sándor: – Át kell lépnünk, le kell küzdenünk saját magunkat, ha ezt véghezvisszük, akkor nyerhetünk szettet és majd meccset is a Kaposvár ellen.

hirdetés


hirdet�s