Nem sikerült a lemezlovas világrekord

Nem sikerült megdönteni a maratoni lemezlovas világrekordot Debrecenben. Pap Béla, azaz DJ. Sensation azt tervezte, hogy legalább két órával túlszárnyalja a jelenleg érvényes 85 órás rekordot. Az új hosszútávú dj. rekord kevésen múlott: a debreceni lemezlovas szervezete 83 és fél órán át bírta a terhelést – tudta meg a Független Hírügynökség.

A debreceni fiatalember szombaton este fél tízkor, állva aludt el a keverőpult mögött. A szervezők segítségével jött le a színpadról. A klub vendégei tapssal jutalmazták a végletekig kimerült lemezlovast. Pap Béla, azaz DJ. Sensation azt tervezte, hogy megdönti a folyamatos zenekeverés világrekordját, amit egy angol lemezlovas, DJ. Genix tart 85 órával.

Pap Béla szerdán délelőtt 10 órakor kezdte cserélgetni a lemezeket egy helyi klubban. A Guinness versenyszabályzata értelmében egy lemezről csak egy dalt játszhatott, két zeneszám között legfeljebb tíz másodperces szünetet tarthatott és pihenni is csak nyolcóránként negyedórát engedtek a szigorú döntnökök. A lemezlovasnak arra is ügyelnie kellett, hogy a rekord kísérlet során egy már lejátszott zeneszámot négy órán belül nem ismételhetett meg. A 83 és fél óra alatt kb. 2700-szor cserélt lemezt, néhány az ujját is elvágta. Az utolsó órákban az is előfordult, hogy a fáradtság miatt fordítva tette a CD-t, a lejátszóba. Arról, hogy újra megpróbálja-e a rekord döntést, csak később határoz. A rekorder-jelölt egészségére folyamatosan vigyáztak az orvosok, akik DJ. Sensationnak most egy kiadós, legalább 16 órás alvást írtak fel.Sporthírek