Nem seprőt sétáltat az ináncsi közmunkás

Akt.:
Munkában az ináncsi közmunkások
Munkában az ináncsi közmunkások - © Fotó: Kozma István
Ináncs – Kiss Péter, Ináncs polgármestere már a közmunkaprogram elindításának első évében is azt vallotta, nem „vízgereblyézésre” és „seprősétáltatásra” van szükségük a munkanélküli embereknek, hanem értékteremtő munkára.

Az elmúlt évek alatt a falu határa valóságos mezőgazdasági farmmá alakult. Van 4 hektár gyümölcsösük, 1400 négyzetméter fóliasátruk, 2 és fél hektár szabadföldi kertészetük. Működik a tésztaüzemük, foglalkoznak állattenyésztéssel, de betonelemeket is gyártanak. Mindemellett jelenleg folyik a polgármesteri hivatal épületének teljes felújítása, szintén a közfoglalkoztatás keretén belül. Sőt, nyáron a diákok is beszállnak a munkába. A diákfoglalkoztatásnak köszönhetően Ináncson 50 fiatal dolgozhat 2-2 hetet, főleg a mezőgazdaságban.

ÉM-HE0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s