Nem pofonnal kezdődött, de a végén meghalt a nő

Akt.:
"Nem pofonnal kezdődik" - Flashmob a Szent István téren
"Nem pofonnal kezdődik" - Flashmob a Szent István téren
Miskolc - Egy lánykérés szemtanúi lehettek azok, akik szombat délután a Szent István tér környékén sétáltak. Az esemény azonban nem várt fordulatot vett, nem zárult happy enddel . A menyasszony ugyanis elbizonytalanodott és elszaladt, emiatt a vőlegény féltékeny lett és a romantikusnak induló lánykérés veszekedésbe torkollt.

A járókelők először meglepődve hallgatták a történéseket, majd kiderült, mindez a „Nem pofonnal kezdődik” című flashmob része, amelyet a Színműhely Alapítvány színészei adtak elő. Céljuk, hogy a színház eszközeivel felhívják a figyelmet a párkapcsolati erőszakra és a nemek közti esélyegyenlőtlenségre – mondta el lapunknak Horváth Adél, a színműhely rendezőasszisztense.

Miután kiderült, hogy az egész csupán színjáték, a két színész elmesélte, mi lett volna, ha a menyasszony igent mond. „Két év múlva Pali brutálisan bántalmazni fogja Emőkét, amibe a feleség belehal” – tudtuk meg. Majd a vőlegény újból feltette a kérdést: „Akkor leszel a feleségem?” Ekkor már igen volt a válasz… Az akció végén a macskakövekre felírták a NANE segélyhívójának számát, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik a családon belüli erőszak elszenvedői.

A Színműhely Alapítvány az ország számos pontján tart ehhez hasonló flashmobokat, mindig más-más témában. Előfordult már olyan is, ahol nem csupán verbális, hanem fizikai erőszak is volt, elcsattant egy pofon. A járókelők általában segítőkészek, együttműködőek – tudtuk meg.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s