Nem pályázik a Hospinvest a kazincbarcikai kórházra

Kazincbarcika – A Kazinbarcikai Városi Kórházra benyújtott pályázati tenderbontást csütörtökön tartották meg a kazincbarcikai önkormányzat polgármesteri hivatalában.

Nem kis meglepetésre kiderült, hogy a Hospinvest Zrt nem vásárolta meg a pályázati dokumentumot, így nem is nyújtotta be a pályázatát.
Összesen négyen vásárolták meg a pályázati dokumentumot: a Debreceni Egyetem, a nagyatádi székhelyű Medical Investment Pénzügyi Tanácsadó Zrt, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház a Medcenter Egészségügyi Szolgáltató Kft–vel közösen. A negyedik pályázat megvásárlója a Kazincbarcika Város Kórházáért konzorcium volt.

pályázat ügyében egyébként a döntést 60 napon belül kell meghozni, mert közben megvizsgálják a kizáró tényezőket is. A pályázati kiírásban az szerepel, hogy a döntés további 30 nappal meghosszabbítható.

Megkeresésünkre Kollányi Gábor, a Hospinvest Zrt. elnöke úgy nyilatkozott szerkesztőségünknek, hogy ebben a fázisban nem kívánnak pályázni, mert csak azzal foglalkoznak, aminek realitása van.
– Két tényező alapján határoztunk így – mondta az elnök. – Ahol ilyen botrány van, mint ahogy ez Kazincbarcikán i történt, végig kell gondolnunk, hogy a későbbiekben esetleg pályázunk-e majd, ha úgy alakulnának a dolgok, mert csak vállalható ügyekben akarunk részt venni. A másik dolog az időtényező, a mi kapacitásunk sem végtelen, ezért most Egerre kell koncentrálnunk – jelentette ki végezetül Kollányi Gábor elnök.

B.Gy.

  • Újabb felvonás a barcikai kórház ügyében
  • Döntés a kazincbarcikai kórházi pályázat ügyében
  • Kazincbarcikai kórház: népszavazás május 18-án
  • Barcikai kórház: segítene a megyei önkormányzat
  • A legfrissebb megyei hírek