Nem osztottak érmet a diósgyőri kosarasoknak

Akt.:
Aluinvent-DVTK vs. PINKK Pécsi 424
Aluinvent-DVTK vs. PINKK Pécsi 424 - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Szerdai, miskolci győzelmével a PINKK Pécsi 424 szerezte meg a bajnoki bronzérmet.

A női kosárlabda NB I 2015/16-os évadjának utolsó meccsét szerda este a miskolci városi sportcsarnokban játszották. A találkozó tétje a 3. hely, vagyis a bronz­érem megszerzése volt. Az ezért zajló, két nyert meccsig tartó csatában, két találkozó után 1-1-re álltak a felek, így a mostani Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424 bajnoki volt hivatott dönteni a még nyitott kérdésről.

A hazai csapat 11, a vendégek 3 éve voltak utoljára bronzosok a bajnokságban, így a kérdés az volt, kinek nyúlik tovább a sorozata. A piros-fehérek két, hónapokra kiesett centerük nélkül voltak kénytelenek felvenni most is harcot, és az év 42. tétmeccsén még egy utolsót küzdeni az elemekkel.


Egy sem ért célba

Diósgyőri szempontból rosszul kezdődött a mérkőzés, Ruják triplája beesett, a hazaiak két távoli kísérlete viszont kimaradt. Ez Szécsi duplája után sem változott (2-5), így nem külső, hanem palánk alóli, közeli dobásokkal és egy büntetővel érte utol ellenfelét a DVTK, a 4. percben (5-5).

A 6. minutában a csereként beállt Bálint faultos kosarával vette át a vezetést a hazai csapat (8-6), majd amikor újra PINKK-előnyt mutatott az eredményjelző, López szakvezető kért időt (10-11). A negyed utolsó negyedében, a statikus játékban viszonylag jó védekezés közepette azért került hátrányba a Diósgyőr, mert az első tíz percben elengedett kilenc (!) triplakísérletük közül egy sem ért célba (17-19).

A második játékrész elején Bálint és Rasheed büntetői után ismét a fehér mezes gárdánál volt az előny (21-19), majd nem sokkal később Hodges akciógólt szerzett (23-21). A DVTK 1-2-3 pontos fórja a 17. percben fogyott el, amikor a frissen pályára lépett Sánta első dobása a hárompontos vonal mögül ért célba (27-28).

A hazaiak 13. távoli dobása végre célba ért, Czank hármasával lett egyenlő (30-30), majd a duplájával is (32-32). A második felvonás utolsó percében viszont Nagy D. négy büntetőjéből három bement, így a hosszú szünetre a PINKK szerzett előnyt (32-35).


Fordulás után

A térfélcserét követően sem lépett ki medréből a meccs, a lassú tempó és sok fault közepette a PINKK vezetgetett (36-39). Aztán amikor Drammeh két büntetője után egy hármast is bedobott, a 25. percben elhúzni látszott a vendéggárda (36-44). A folytatásban két reményt keltő hazai dupla született, de Drammeh újra betalált (40-46).

Diósgyőri időkérés után Jovanovic hagyott ki két büntetőt, mintegy megkoronázva ezzel csapata gyenge dobóteljesítményét. 40-49-nél Rasheed talált a gyűrűbe, de támadófaultot ítéltek ellene, aztán amikor lejárt a PINKK támadóideje és a játékvezetők elfelejtették megállítani a játékot, az ezt reklamáló López szakvezetőre technikait fújtak ahelyett, hogy előbb figyelmeztették volna az edzői feladatokat ellátó Ambrus Erzsébetet.

40-50 után a padlóról próbált felállni a DVTK, de Horváth B. hármasa után nem akart jönni újabb hazai pont, érkezett viszont Handyé (45-52).

Az utolsó negyedet tisztes előnnyel kezdő PINKK nem volt tékozló kedvében, ráadásul Rasheed szándékos faultot vétett, így a 33. percben, amikor Sarok egy támadóidő lejárta végén betalált és először vezetett tíz pont fórral a vendégegyüttes, tulajdonképpen eldőlt a meccs (46-57).

A 37. percben 50-61 után Czank hármasa ért célba (a 25. ilyen dobásból ez volt a 3. sikeres), aztán Szécsi is ugyanilyen értékűt jegyzett, majd Rasheed jött két büntetővel (58-61), de erre Robertson-Warren két centergóllal válaszolt, miközben a DVTK három büntetőt is kihagyott (59-65). A távolról gyengén dobó és sok büntetőt kihagyó Diósgyőr nem tudott feltámadni, belehalt abba, hogy két centere (Horti, Brewer) nélkül kellett befejeznie azt az évadot, amelyben teljes felállásban Magyar Kupát nyert.

Berecz Csaba


Kosárlabda: jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424 59-67

(17-19, 15-16, 13-17, 14-15)

Miskolc, 1100 néző. V.: Györffy, Söjtöry, Jakab.

Aluinvent-DVTK: Czank (13/6), Likhtarovich (-), Hodges (2), SZÉCSI (13/3), Jovanovic (14). Csere: Bálint (7), Rasheed (7), Horváth B. (3/3). Szakmai igazgató: Miguel de Jesús López Alonso.

PINKK Pécsi 424: BABKINA (14), Ruják (5/3), Drammeh (11/3), Nagy D. (7), ROBERTSON-WARREN (12). Csere: Sarok (6), Handy (2), Kovalcsik (5), Sánta (5/3). Szakmai igazgató: Sandro Orlando.

Kipontozódott: Sarok a 37., Ruják a 39. percben.

Miguel de Jesús López Alonso: – Keményen harcoltunk, mindenki győzni akart, de nagyon fáradtak voltunk. Sajnos a kulcspillanatokban nem sikerült betalálni, és sok büntetőt is kihagytunk. Ezen a meccsen kevesebb volt a lepattanó, mint eddig, emiatt más volt a ritmusa a játékunknak.

Sandro Orlando: – Ez a csapat győzelme! Nem volt könnyű, mert a DVTK sérült centerei nélkül is jó csapat. Akaraterőnknek köszönhetően, a saját erősségeinket mutatva nyertünk. Gratulálok a Diósgyőrnek és a közönségének is.

A két nyert meccsig tartó párharc végeredménye: 2-1, a PINKK Pécsi 424 javára.


Tények: a végeredmény

A női kosárlabda NB I 2015/16-os évadjának végeredménye: 1. Uniqa Sopron, 2. CMB Cargo UNI Győr, 3. PINKK Pécsi 424, 4. Aluinvent-DVTK, 5. PEAC-Pécs, 6. Ceglédi EKK, 7. AKSC Szekszárd, 8. Zalaegerszegi TE NKK, 9. ELTE-BEAC Újbuda, 10. Vasas.
hirdetés


hirdet�s