Nem nyomasztó az örökség

Kerekes Krisztián és Kerekes Zsombor
Kerekes Krisztián és Kerekes Zsombor - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Kerekes Zsombor fia, Krisztián elkezdte termelni a gólokat az ősszel az NB III-as DEAC gárdájában.

Az sosem egyszerű helyzet, ha valaki híres sportoló sarjaként ugyancsak a pályán szeretne maradandót alkotni. Van, hogy valaki sokat profitál az ős hírnevéből, de az is előfordul, hogy valakire nyomasztó teherként nehezedik a családneve. Kerekes Krisztián esetében – mint az az őszi szezon is mutatja –, nem elviselhetetlen a tény, hogy édesapja, Kerekes Zsombor válogatott labdarúgó volt.

Csak a játékra koncentrál

Krisztián az elmúlt szezonban az NB III-as DEAC házi gólkirálya lett hét találatával.

– Igyekszem a pályán kívül hagyni a gondolatot, hogy édesapám a Loki híres csatára volt, és csak a játékra koncentrálok – nyilatkozta a Naplónak a 20 esztendős támadó. – Volt már időm megszokni ezt a szituációt, remélem, minél hamarabb a saját teljesítményemmel hívom majd fel az emberek figyelmét. Örülök, hogy a DEAC-nál egyre jobban belelendültem, az első meccsek után már belerázódtam a játékba és megjöttek a gólok is.

Remek közösségbe kerültem, és nyilván nem volt számomra ismeretlen a társaság, hiszen többeket is ismertem a DVSC-ből”

– mondta az egyetemi gárdánál a Lokiból kölcsönben futballozó Kerekes.

A játékos szerint a DEAC olyan alakulat, amely, ha a legjobbját nyújtja, bárkire veszélyes lehet az NB III Keleti csoportjában. Ezt szeretnék minél többször bizonyítani a tavaszi szezon során.

Természetesen Krisztiánnak személyes ambíciói is vannak a csapata minél nagyobb sikerének elérésén túl. – Jó lenne a bajnokság végén 17-18 góllal zárnom, és bebizonyítani ezzel, hogy helyem van a DVSC keretében. Mert nem titkolt vágyam, hogy visszakerüljek a debreceni keretbe – fogalmazott a jövőt illetően Kerekes Krisztián.

TN


Ifjabb Szatmári Csaba és édesapja, a Loki korábbi meghatározó játékosa még 2013 év végén
Debrecen - A Loki korábbi ikonja, Szatmári Csaba reméli, gyermeke is szép jövő előtt áll. Az idők során rengeteg olyan híres labdarúgó volt, akinek fia is apja nyomdokaiba lépett, és hasonló szép sikereket ért el a pályán. A következőkben (a teljesség igénye nélkül) sorra veszünk olyan családokat...