Nem nyilatkozik a rendőrség a szlovák orvos ügyéről

Salgótarján, 2012. május 25., péntek (MTI) – A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nem cáfolta, hogy május 15-én holttestet találtak Hont külterületén, de a nyomozás érdekeire való tekintettel részleteket nem közölt az ügyről pénteken. Lapinfomációk szerint az akkor két hete eltűnt besztercebányai volt kórházigazgató holttestét találták meg.

 

Dankóné Nagy Éva, Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: a bűnügyi nyomozás érdekeire való tekintettel az ügyről nem nyilatkoznak.

A Bors című lap csütörtökön azt írta, hogy Hont külterületén találták meg május 15-én az akkor két hete eltűnt Pavel Ucník meztelen holttestét, az orvost a fogazata alapján azonosították. A lap szerint Pavel Ucník május elsején azt mondta családjának, hogy üzleti találkozója van, majd nyoma veszett, és autóját azóta sem találják.

A Bors azt írta, a besztercebányai megyei kórház 57 éves volt igazgatója eltűnése előtt állítólag egészségügyi intézmények privatizációját készítette elő.

A napilap megjegyzi, hogy a szlovák sajtó egyértelműen emberölésről beszél.

Dankóné Nagy Éva a Borsnak csütörtökön még úgy nyilatkozott, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a férfi halálának pontos körülményeit.