Nem műtik meg Kaszás Attilát – de az állapota továbbra is válságos

A vizsgálatok szerint nem értágulat okozta Kaszás Attila agyvérzését. A délelőtt elvégzett érfestés “a koponyába haladó egyik verőér megrepedését és ennek következtében kialakult elzáródását bizonyította” – mondta el a Független Hírügynökségnek Jordán Tamás. A Nemzeti Színház főigazgatója hozzátette, a beteg állapota szempontjából ez nem jelent változást.

Jordán Tamás elmondta, az Országos Idegsebészeti Intézetben végzett legfrisebb vizsgálatok szerint a 47 éves színművész agyi vérellátása kielégítő, és mivel ismételt vérzés veszélye nem áll fenn, a korábban tervezett érrendszeri műtétre nem volt szükség. Kérdésünkre válaszolva a főigazgató elmondta, bár nem volt műtét, Kaszás Attila állapota továbbra is válságos.

A Nemzeti Színház művésze hétfő este lett rosszul a színház kondicionáló termében, nem sokkal előadása előtt. A kórház korábbi tájékoztatása szerint a művésznél hirtelen eszméletvesztés, légzés és keringészavar lépett fel. A gyors és szakszerű ellátás és kivizsgálás ellenére azóta kómában van. A színészt intenzív osztályon ápolják, gép lélegezteti, ingerekre nem reagál, állapota válságos.