Nem Miskolcot, Kecskemétet választotta a Mercedes

Miskolc, Kecskemét – Kecskemétet választotta a német autógyártó cég. Vagyis: nem Miskolcra jön a Mercedes.

A Daimler német autógyártó szerdán bejelentette, hogy új gyárat épít Magyarországon. A 800 millió eurós (csaknem 197,5 milliárd forintos) befektetéssel készülő üzemben a tervek szerint a kisebb, úgynevezett kompakt modellek készülnek majd. Az új gyárat Kecskeméten fogják felépíteni – áll a Mercedest gyártó vállalat közleményében.

A Magyarországra tervezett új üzemmel a cég versenyképességét akarják növelni, és azt remélik, innen könnyebben elérik a kelet-európai piacot – mondta Dieter Zetsche, a Daimler elnöke és a Mercedes-Benz vezetője. A kecskeméti üzem a már létező, németországi Rastattban lévő gyárral összedolgozva javítja majd a vállalat hatékonyságát és versenyképességét – áll a Daimler közleményében.

A Mercedes-Benz gyártója 800 millió eurót (csaknem 197,5 milliárd forintot) fektet a kecskeméti gyárba, amivel 2500 új munkahelyet teremt. A tervek szerint a magyarországi üzem a rastattival fog együttműködni annak érdekében, hogy a vállalat a jelenlegi kettő helyett négy kompakt autómodellt forgalmazhasson.

A Daimler képviselői még nem írtak alá megállapodást a magyar állammal vagy Kecskemét város vezetésével, ezt a következő hetekben tervezik.