Nem megfelelően tárolt étel miatt kaptak mérgezést a a Puskás akadémia diákjai

Feltehetően több ételt főztek, mint amennyi befért a hűtőbe, az éjszakára kint hagyott adagban pedig elszaporodtak a baktériumok, ez okozta a tömeges ételmérgezést a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kollégiumában – állapította meg a Fejér Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vizsgálata hétfőn. A konyhán azonnali takarítást rendeltek el, korlátozták a konyhán készíthető ételek mennyiségét és bírságot szabnak ki, ennek megállapítása még folyamatban van – tudta meg a Független Hírügynökség Gombos Zoltántól, a Fejér megyei MgSZH élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatójától. Úgy tudjuk, a konyhán bácskai rizses húst készítettek, amelynek pörkölt alapját előző nap főzték meg. 180 adagnyi készült el, ám a hűtőbe csak 150 fért be. A többit kint hagyták éjszakára, majd másnap összekeverték az egészet főtt rizzsel.

Az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális Intézetének tájékoztatása szerint 88-an betegedtek meg a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kollégiumában, 84 gyerek és 4 felnőtt. A tömeges rosszullétek, a hasmenéssel, egy-két esetben hányingerrel járó megbetegedések még november 9-én éjjel történtek. A fertőzést az aznapi menüben lévő bácskai rizses hús okozta. A megbetegedés gyors lefolyású volt, senki nem került kórházba.