Nem marad szomjas a Bűbájos hétvégén!

A tarcali napok programjából
A tarcali napok programjából - © Fotó: Vajda János
Tarcal – Tarcal, Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb települése egészen a legutóbbi évekig csendesen húzódott meg a dinamikusan fejlődő híresebb falvak, Mád, Tállya, Erdőbénye árnyékában. Pedig a település története nem kevésbé izgalmas, épített öröksége nem kevésbé sokszínű, mégsem jutott eszébe senkinek, hogy erre felhívja a figyelmet.

A 2015-ben megalakult Tarcal Bor és Kultúra Egyesület tagjai azonban elhatározták, hogy mindent megtesznek a település népszerűsítése, a tarcali bor hírnevének öregbítése érdekében.

Első rendezvényük, a tavalyi év áprilisának utolsó hétvégéjén megrendezett Bűbájos Hétvége sok látogatót vonzott, a nyár folyamán pedig esti koncertekkel, dűlőtúrákkal, nyitott pincékkel és jó borokkal várták a turistákat. Tarcal felkészült a vendégek fogadására, színvonalas szálláshely akad bőven, és a település turisztikailag is vonzó célpont. Április 29. és május 1. között ismét jókedvvel, vidámsággal, színvonalas programokkal és nyitott pincékkel készülnek a vendégek fogadására. Az idei Bűbájos Hétvége vendégei elsőként kóstolhatják majd a település összefogását szimbolizáló „Tarcal bort”. A löszön termett furmint–hárslevelű házasítás Tarcal palackba zárt íze – több borászat közös munkájának eredménye. Az újdonság mellett az érdeklődők megízlelhetik Tokaj különleges pezsgőit, újkori boszorkányokként, seprűnyél helyett hőlégballonnal repülhetnek a borvidék felett, több helyszínen és több alkalommal élvezhetik a Krakow Street Band lengyel utcazenekar koncertjét, és tanúi lehetnek Tarcal és Tarcal találkozásának. A rendezvény illusztris vendége ugyanis maga a Szerémségben található Tarcal-hegy, amelynek ízeit Maurer Oszkár borain keresztül ismerhetik meg a résztvevők. Néha jól jön egy kis bűbáj, finom női praktika, hétköznapi varázslat ahhoz, hogy izgalmasabbá, élhetőbbé tegyük az életünket. A Bűbájos Hétvégén természetesen velünk lesznek a helybeli és környékbeli borásznők, akik nemcsak a boraikkal, hanem természetes kisugárzásukkal is megfűszerezik a napjainkat. A kertekben tüzek gyúlnak, szól majd a zene, a tarcali borászatok mind kitárják kapuikat, pohár nem marad üres, vendég nem marad szomjas a tarcali Bűbájos Hétvégén.

ÉM