Nem lesznek leépítések Barcikán, Boldván

Kazincbarcika, Boldva – Egészen biztos, hogy nálunk nem lesznek közalkalmazotti, köztisztviselői leépítések – jelentette ki Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere.

– Másfél éve ugyanis megtörtént a polgármesteri hivatal, az oktatási rendszer, az intézményhálózat és a gazdasági egységek átvilágítása, ami meg is hozta a kívánt eredményt – jelentette ki Szitka Péter polgármester. Voltak összevonások, így nincs pazarlás, mert a költségtakarékosság és az ésszerűsítés jegyében megvalósult a hatékony működtetés. Képviselő-testületi döntés alapján beolvadtak az önkormányzati tulajdonú cégek a Timpanon Vagyonkezelő Kft.–be, már csak a Arborétum Kft. maradt hátra.

Hasonló a helyzet Boldván. Az Edelényhez közeli település polgármestere, Csabai Gyula elmondta: önkormányzati köztisztviselőket és közalkalmazottakat sem bocsájtanak el. A létszámok ugyanis a természetes fogyással – például a nyugdíjbavonulók helyét nem töltötték be – úgymond beálltak, nincsenek felesleges munkaerők. A boldvai általános iskola diáklétszáma nem csökkent, ott tanulnak a hangácsi, a nyomári és a zilizi felső tagozatosok is, így tanárokat sem kell elküldenie a fenntartó önkormányzatnak.
BGy- KT