Nem lesz olcsóbb a távfűtés Debrecenben

Debrecen – Több városban csökkent a távfűtés ára azt követően, hogy a szolgáltatók a szabadpiacról vásárolhatnak gázt. Egerben a szolgáltató nyolc százalékkal csökkenti a hődíjat a kedvezőbb beszerzési árak miatt. Mi lesz Debrecenben?

Több városban csökkent a távfűtés ára azt követően, hogy a szolgáltatók a szabadpiacról vásárolhatnak gázt. Egerben a szolgáltató nyolc százalékkal csökkenti a hődíjat a kedvezőbb beszerzési árak miatt, Szeged pedig már több mint egy éve a szabadpiacon vásárolja az olcsóbb gázt.

A HAON megtudta, hogy Debrecenben a gázpiac liberalizálása nem jelent majd olcsóbb távhődíjakat. Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az említett városokban azért csökkenhet a hődíj, mert Eger és Szeged is saját hőtermelővel rendelkezik, a debreceni erőmű által használt gázt viszont az E.ON vásárolja a Tigáztól, mégpedig hosszútávú, 20 évre szóló szerződés alapján.

A hőszolgáltató egyedül Hajdúböszörményben üzemeltet egy kis (210 lakásos) hőtermelő rendszert, most vizsgálják, hogy azzal érdemes-e kilépniük a szabadpiacra. A hajdúság fővárosában egyébként ma is harmadával olcsóbb a távfűtés, mint Debrecenben.

Kapcsolódó anyagok:

  • Könyörtelenül kikapcsolják
  • A Tigáz válaszol: Csak azon a 3 napon
  • Átalány vagy havonkénti diktálás
  • Baja van a számlával? Beszélne a Tigázzal?