Nem lesz népszavazás Kulcson a Hankook lakópark ellen

Nem lesz népszavazás a Fejér megyei Kulcson arról, hogy épüljön-e lakópark a dunaújvárosi Hankook gyár dolgozói számára. 488 aláírásra lett volna szükség, az összegyűjtött aláírások közül azonban csak 372 volt érvényes – tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdán Kiss Csaba alpolgármester.

Ahhoz, hogy a népszavazást kiírják, az 590 összegyűjtött aláírásból 488-nak érvényesnek kellett volna lennie. Az ívek szerdai hitelesítésekor azonban kiderült, hogy sok aláírás nem Kulcson élőké volt, sok személyi szám helyett pedig igazolványszámot tüntettek fel. Így végül csak 372 érvényes bejegyzés maradt, ami azt jelenti, hogy nem lesz népszavazás lakópark ügyben Kulcson – mondta a Független Hírügynökségnek Kiss Csaba alpolgármester.

A mintegy 2 ezer lakosú településen egy magánszemély kezdeményezte a lakópark elleni a népszavazást, és ő kezdett bele az aláírások összegyűjtésébe. Azzal, hogy nem lesz népszavazás, ahol esetleg elbukhatott volna a lakópark ügye, az elvi lehetőség továbbra is fennáll, hogy a Hankook a településen valósítsa meg a 6 milliárd forintos beruházást.

A Dunaújváros melletti faluban új faluházat, illetve az önkormányzati területre elképzelt lakóparkban utakat, közműveket építene a dél-koreai cég – mondta korábban a Független Hírügynökségnek dr. Török Zoltán jegyző.

Más kérdés, hogy információnk szerint más település is szóba jött a Hankook lakópark helyszíneként. A döntés szeptemberben várható.