Helyi közélet

2012.11.28. 13:42

Kívül-belül megújult az orvosi rendelő Sóstófalván

Sóstófalva - Igencsak romos állapotban volt Sóstófalva orvosi rendelője, hiszen a 60-as években épült. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy pályázik az épület felújítására, tudtuk meg Sztrakov Béla polgármestertől.

Sóstófalva - Igencsak romos állapotban volt Sóstófalva orvosi rendelője, hiszen a 60-as években épült. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy pályázik az épület felújítására, tudtuk meg Sztrakov Béla polgármestertől. 13 millió forintot nyertek az EU-tól a felújításra, nemrégiben pedig a Belügyminisztériumhoz benyújtották az önerőre is a pályázatot. A döntésről november közepén értesítették az önkormányzatot: a közel 500 milliós önerőt átvállalta tőlük a minisztérium.

– Már át is adtuk a felújított orvosi rendelőt – mondta a polgármester. Megtudtuk, kívül-belül megújult az épület, emellett a teljes berendezést is ki tudták cserélni. Új asztalt kapott a doktornő, emellett új betegágy, szekrény és a várakozótér székei is belefértek a pályázati összegbe. Az informatikai berendezést is le tudták cserélni.

A polgármestertől még megtudjuk, az előző ciklusban majd minden évben volt valamiféle felújítás a településen, ez a ciklus azonban nehezebb.

– Mi az adósságkonszolidációval sem tudtunk élni, (utalt arra, hogy a friss kormánydöntés szerint az 5 ezer fő alatti települések adósságát átvállalja az állam) hiszen sosem adósodtunk el – mondta Sztrakov Béla. Megjegyezte, 2 millió forint működési hitelt vettek fel vagy két éve, amit vissza tudtak volna fizetni, jelenleg bizonsági tartalékként tartják a számlájukon.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában