Nem lesz 2012–ben foci EB hazánkban

Debrecen – Debrecen Nem rendezünk 2012-ben labdarúgó EB–t. Elvitték a szervezés jogát a lengyelek és az ukránok, a tisztelt döntőbizottságot az ő páklyázatuk győzte meg leginkább. Mit szól a történtekhez az utca embere?–Megkérdeztük.

– Nagy meglepetéssel vettem tudomásul az eredményt. Magyar lévén drukkoltam, hogy megnyerjük, de az olaszokat tartottam igazán esélyesnek. Meglepődtem, hogy a legesélytelenebbnek tartott Lengyelország és Ukrajna nyerte a rendezés jogát.
Váradi József földmérő

– A magam részéről nem követem figyelemmel a sporteseményeket, ezért ezzel a hírrel kapcsolatban nincs határozott véleményem. Vajon jó lett volna, ha megnyerjük a kiírt pályázatot? Az olimpia rendezéssel kapcsolatban is megoszlanak a vélemények.
Tolnai Gábor tanuló

– Az én véleményem szerint jó helyre került a rendezés joga. Magyarországon nagyon gyenge a gazdasági helyzet, mondhatni lefelé ívelnek a mutatók. Az olaszoknál nemrég volt bundabotrány, míg Lengyelország és Ukrajna erős gazdaságilag.
Győrffy Sándor nyugdíjas

– Nagyon szomorú vagyok hogy, nem Magyarország rendezi a 2012–es labdarúgó Európa–bajnokságot. Az országnak meglátásom szerint a horvát magyar közös rendezésű kontinensviadal kiváló gazdasági és turisztikai lehetőségeket jelenthetett volna.
Nagy Norbert gyógyszerész

– Most hallottam róla először, hogy kontinensviadalt rendezett volna hazánk, ezért számomra új a hír. Az országimázsnak mindenképpen jó lett volna, de turisztikai szempontból is különösen nagy lehetőségeket hordozott volna egy nyertes pályázat.
Nagy Gábor tanuló