Helyi közélet

2013.05.09. 09:35

Figyelem! Elsőbbségadás kötelező - Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. május 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. május 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Közlekedésrendészeti helyzetkép – Elsőbbségadás kötelező!

Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további öt anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Miskolcon egy autós ütött el egy kerékpárost a Nagy Lajos Király útja és a Kiss Tábornok út kereszteződésében. A helyszíni szemle adatai alapján egy személygépkocsi vezetője kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget egy biciklisnek és ennek következtében összeütköztek.

A délutáni órákban Miskolcon ütközött össze két személygépkocsi a Vologda utcán. Az elsődleges adatok szerint az egyik sofőr nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, így hátulról nekiütközött az előtte haladó autónak. Ez utóbbi vezetője és utasa a balesetben megsérült.

Kerékpárost sodort el egy autós a kora esti órákban Miskolcon a Vörösmarty út és a Mádai L. út kereszteződésében. Az elsődleges rendőrségi vizsgálatok alapján a személygépkocsi vezetője azért sodorhatta el a biciklist, mert utóbbi figyelmetlenül kanyarodott. A kétkerekű járműt hajtó férfinél alkalmazott alkoholszonda elszíneződött.

Két személygépkocsi vezetője ütközött össze a 37-es számú főúton. A helyszíni szemle adatai alapján a magyar rendszámú autó vezetője úgy hajtott ki a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a szlovák felségjelzésű autónak. A védett úton közlekedő jármű vezetője a nagyobb ütközés elkerülése érdekében félrerántotta a kormányt és ennek következtében a jármű irányíthatatlanná vált, majd megpördülve az útmenti vízelvezető árokba borult.

A közlekedési balesetek körülményeit a területileg illetékes Miskolci, illetve a negyedik esetben a Sárospataki Rendőrkapitányság vizsgálja.

A további balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az időjárási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék járműveiket! Ne feledjék: Mindenkit haza várnak!

Szabálysértési őrizetbe vételek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában lopás miatt egy főt, távoltartás szabályainak megszegése miatt két férfit, és tiltott kéjelgésért egy nőt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül állítják bíróság elé az eljárás alá vont személyeket.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást az Ózdi Rendőrkapitányság egy esetben.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában