Nem kért bocsánatot a meleg katonáktól az amerikai főparancsnok

Az amerikai hadsereg főparancsnoka, Peter Pace tábornok kedden némileg visszakozott attól a kijelentésétől, hogy a homoszexualitás erkölcstelenség. Az interjú nagy felhördülést váltott ki, és erre kényszerűen úgy reagált, jobb lett volna, ha nem személyes véleményét nem fejti ki az interjúban.

Peter Pace tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a Chicago Tribune című napilapban kedden megjelent interjúban kijelentette: “a homoszexuális nemi aktus erkölcstelenség, és nem kellene szentesítenünk az erkölcstelenséget. Szerintem az Egyesült Államok érdekeit nem szolgálja, ha igent mondunk bármilyen erkölcstelenségre”.

Több melegjogi szervezet is bocsánatkérést követelt Pace tábrnoktól, valamint elhatárolódást a védelmi minisztériumtól.

A katonák jogvédelmi hálózata elnevezésű szervezet elnöke, Dixon Osburn kijelentette, hogy Pace tábornok szavai sértőek és tiszteletlenek azzal a “65 ezer meleg férfival és leszbikus nővel szemben, akik az amerikai hadseregben szolgálnak”

“Kevesebbet kellett volna foglalkoznom (az interjúban) a kérdéssel kapcsolatos személyes véleményemmel” – mondta a felzúdulásra reagálva a tábornok. Ám hivatalosan nem kért bocsánatot, ahogy a melegszervezetek követelik.
Az amerikai védelmi minisztérium nem kommentálta a vezérkari főnökök vezetőjének kijelentését.