Nem kell feltöltő rangsorolót játszania a Bőcsnek

By Berecz Csaba
Nem kell feltöltő rangsorolót játszania a Bőcsnek
Bőcs – Nem írta ki az MLSZ a labdarúgó NB II 16. helyezettjei számára a kuparendszerű párharcot.

Bár a múlt héten szerdán a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága az NB II-es bajnokság feltöltéséhez szükséges, a második vonalból az érvényes kiírás szerint kiesett csapatok számára a három rangsoroló párosítását elkészítette (június 18-án: NB II Keleti 14. – NB II Nyugati 14., NB II Nyugati 15. – NB II Keleti 15., NB II Nyugati 16. – NB II Keleti 16., június 25-én: NB II Nyugati 14. – NB II Keleti 14., NB II Keleti 15. – NB II Nyugati 15., NB II Keleti 16. – NB II Nyugati 16.), ezek közül csupán egyet rendeznek meg, a két 15. helyezett együttes csap össze. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Bőcs Sport együttese, akik a 16. helyen végeztek, nem meccselnek a Kaposvölgye SC-vel.
– Azért nem írták ki a mérkőzésünket, mert az NB II nyugati csoport 16. helyén végzett Kaposvölgye VSC-nek nincs az NB II-re érvényes licence, vagyis akár nyerne, akár nem, nem indulhatna a második vonalban – válaszolta érdeklődésünkre Tóth László, a Bőcs Sport szakmai igazgatója. – A két csoport 14. helyezett csapatának, a keleti Hajdúböszörménynek és a nyugati Veszprémnek azért nem kell játszania, mert jelen állás szerint három üres hely van a mezőnyben. Az MTK tartalék, mivel felnőtt csapata kiesett az élvonalból, a következő NB II-es idényben nem vehet részt a bajnokságban, az NB III hat bajnoka közül az Alföld csoportban az élen végzett Tökölnek nincs érvényes licence, míg a Tisza csoportban az első helyen zárt Nagyecsed nem is kért licencet, és bár ilyen esetekben elvileg a mögöttük a második helyen végzett csapatok másodosztályú tagságot szerezhettek volna, de sem az alföldi KITE-Szeged, sem a Cigánd nem folyamodott licencért, így emiatt ők sem lehetnek NB II-esek.

Tóth László, a Bőcs Sport szakmai igazgatójának elmondása szerint nekik akkor van esélyük az NB II-es tagságuk meghosszabbítására, ha az NB II-es indulást szerzett csapatok közül kettő valamilyen ok miatt nem tud indulni.
– Az NB II-ben a 14. helyen végzett csapatok számára sem írtak ki rangsorolót, mivel mind a két együttes bennmaradt, csupán a 15. helyezettek csapatnak össze, az Orosháza és a Budapest Honvéd tartalék együttese – mondta Tóth László. – Közülük, aki nyer az marad a másodosztályban, aki nem, az velünk együtt arra várhat, hogy valamelyik csapat esetleg mégsem tudja teljesíteni az induláshoz szükséges további feltételeket, vagy valamilyen más ok miatt nem tud elindulni. Ha egy ilyen csapat lesz, akkor a 15. helyezettek párharcának vesztese is NB II-es lehet, ha ezen kívül még egy, ez esetben mi is felkérést kaphatunk az indulásra.

Az NB II-es mezőny
Az NB I kiesői (2 csapat): Szolnoki MÁV, MTK Budapest
Az NB II Keleti csoport 2-13. helyezett együttesei (11 csapat – mivel az MTK tartalék nem indulhat): Mezőkövesd-Zsóry SE, Nyíregyháza SFC, Dunakanyar-Vác, Békéscsaba ESE, Vecsési FC, Debrecen tartalék, Újpest tartalék, Rákospalotai EAC, Kazincbarcikai SC, Ceglédi VSE, Makó FC.
Az NB II Nyugati csoport 2-13. helyezett együttesei (12 csapat): Gyirmót FC, Videoton tartalék, Bajai LSE, BKV Előre, FC Ajka, FC Tatabánya, Kozármisleny SE, Győr tartalék, Szigetszentmiklósi TK, Böudaörsi SC, Ferencváros tartalék, Barcsi SC.
Az NB III-as bajnokok (4 – mivel két győztesnek és a mögöttük második helyen végzetteknek sincs érvényes licencük): Pálhalma SE, Soproni VSE, Egri FC, Paks tartalék.
Az NB II-es feltöltő rangsoroló első három helyezettje (3 csapat): Veszprém FC (NB II Nyugati 14. helyezett), Hajdúböszörményi TE (NB II Keleti 14. helyezett) + a 15. helyezettek kupapárharcának győztese (Bp. Honvéd tartalék – Orosháza FC).A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .