Magyarország

2010.02.03. 10:32

Katona Tamás indulhat Hagyó Miklós helyett

<p>Katona Tamás a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára indul a visszalépett Hagyó Miklós helyett az országgyûlési választásokon az MSZP színeiben Budapest XII. kerületében - értesült a Független Hírügynökség MSZP-közeli forrásokból. A hivatalos döntést ugyanakkor csak pár nap múlva hozzák meg a kormánypártban.</p>

Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettes kedden jelentette be, hogy az MSZP budapesti elnökségének hétfõi felhívásának eleget téve lemond egyéni képviselõ-jelöltségérõl, visszalép az MSZP fõvárosi listájáról és visszaadja fõvárosi képviselõi mandátumát is.

Hagyót azután szólította fel lemondásra a párt budapesti elnöksége, hogy sajtóhírek szerint Antal Attila és Balogh Zsolt korábbi BKV-vezetõk állítólag terhelõ vallomást tettek a közlekedési társaságot fõpolgármester-helyettesként felügyelõ szocialista politikusra. Az atv.hu információi szerint hétfõ óta már az ügyészség folytatja az ügy szálainak felgöngyölítését, ez pedig forrásuk szerint azért indokolt, mert az ügynek komoly politikai szála van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!