Sport

2014.03.16. 21:55

Barcikán dől el, ki megy az 5. helyért

A VRCK esélyt sem adott vasárnap a Szolnoknak az 5-8. helyért zajló csata második meccsén.

A VRCK esélyt sem adott vasárnap a Szolnoknak az 5-8. helyért zajló csata második meccsén.

Az első, hazai összecsapás elvesztése után fogadkoztak az észak-borsodiak, hogy mindent megtesznek a Tisza-partján azért, hogy a férfi röplabda NB I rájátszásában ne a hetedik helyért „menjenek" a továbbiakban, hanem az ötödikért.

Szántaiékon már akkor látszódott az elszántság, amikor az öltözőből a küzdőtérre vonultak és Dudás András edzőnek sem kellett sok mindent mondania – mert csapata érezte, hogy a múltkor adós maradt a jó teljesítménnyel. Ennek megfelelően kezdte a szolnoki menetet a VRCK, amely hamar ellépett ellenfelétől (1-7). Motiváltak voltak Bokorék, ami az összes poszton azt eredményezte, hogy a főiskolások fölé nőttek. Szép sáncokat hoztak Kovács Z.-ék, emellett a védekezés is összeállt a nyitásokkal egyetemben, a Szolnok támadásai során nem tudott igazán hatékony lenni. Ez azt eredményezte, hogy a korán megszerzett fórját simán megtartotta a Vegyész az első szett végéig.

A második játszmára újabb tréneri ukáz után vonultak fel a barcikaiak. Dudás András mondandójának lényege az volt: ne higgye el senki sem, hogy véget ért a találkozó, mert ha ezt történik, akkor könnyen úgy járhatnak a vendégek, mint a barcikai mérkőzésen... A Szolnok mindenesetre összekapta magát, így váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A Vegyész a szett második felében át tudta venni a vezetést, miután fontos periódusban ültek a blokkok. Pár bírói hiba is becsúszott, melyek a VRCK-t sújtották, de most még ez is belefért – három pontnyi előny ezzel együtt megmaradt.

A harmadik menetben egy ideig egyszer a hazai együttes, majd a barcikaiak szereztek egységet (7-8). Tíz pontnál kezdett megint nagyobbacska előnyt összegyűjteni Dudás András gárdája, amelyet ezúttal „segített" két játékvezetői döntés. Négy-öt ,,lépéssel" riválisa előtt állt a VRCK, a házigazda nem tudott többet, jobbat előszedni a tarsolyából, így nem volt kérdéses a Barcika győzelme. Vasárnap kitettek magukért Balázsék, miként az alapszakaszban, ezúttal is biztosan győztek a Tisza-partján.

Egy egyik fél két sikeréig tartó párharc állása: 1-1.


JEGYZŐKÖNYV

Szolnoki Főiskola RK SI – Vegyész RC-Kazincbarcika

0:3 (-16, -22, -20)

Szolnok, 50 néző. V.: Bátkai-Katona, Ujházi.


Szolnok: Balla, Rása, Varga, Szöllősi, Bodonyi, Kovács S. Csere: Bene (liberó), Gönczi. Edző: Gulyás Ferenc.

Vegyész RC: Balázs, Kovács Z., Szabó M., Bokor, Dudás, Csizmadia. Csere: Szántai (liberó), Csomor (liberó), Germuska. Edző: Dudás András.


Gulyás Ferenc: – Meglepett a csapatom játéka.

Dudás András: – Úgy játszottunk, ahogyan Barcikán kellett volna az első mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!