Nem is élénkít a kávé?

Nem segít a reggeli kávé az ébredésben, állapították meg brit tudósok. A bristoli egyetem kutatói szerint kizárólag azoknál érezhető a reggeli koffeinbevitel figyelemfokozó hatása, akik nem isznak rendszeresen feketét. Mint a kutatást vezető Peter Rogers professzor elmondta, a rendszeres koffeinfogyasztók esetében inkább az éjszaka folyamán fellépő enyhe elvonási tünet megszűnését okozza a reggeli kávé. Az […]

Nem segít a reggeli kávé az ébredésben, állapították meg brit tudósok. A bristoli egyetem kutatói szerint kizárólag azoknál érezhető a reggeli koffeinbevitel figyelemfokozó hatása, akik nem isznak rendszeresen feketét.

Mint a kutatást vezető Peter Rogers professzor elmondta, a rendszeres koffeinfogyasztók esetében inkább az éjszaka folyamán fellépő enyhe elvonási tünet megszűnését okozza a reggeli kávé. Az éberség nem fokozódik, mindössze visszaáll a normális szintre.

A tudósok a kutatási eredményeket a brit táplálkozási alap konferenciáján mutatták be.

A brit Kávéfogyasztók Szövetsége – bár érdekesnek tartja a tanulmány következtetéseit – mégis úgy tartja, hogy a reggeli koffeinadag igenis felébreszt.