Nem indul el a DVTK az Extraligában

Széll Zsolt (szemben balra) és Molnár István Patrik is Németországba ment játszani
Széll Zsolt (szemben balra) és Molnár István Patrik is Németországba ment játszani - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – A Diósgyőr nem kép­viselteti magát a leg­magasabb osztályban.

Az előző bajnoki évadban három bajnokságban is jelen volt a Diósgyőri VTK férfi vonalon: az élvonalban, az Extraligában az 5. helyen végzett az első számú csapat, a második számú alakulat az NB I Keleti csoportjában bronzérmet szerzett, míg a Diósgyőr III szintén az ötödik pozícióban zárt a harmadik vonalnak számító NB II Észak-keleti csoportjában.

Másra fordítják

Az Extraligás gárda tehát eredményei, helyezése alapján nem búcsúzott a legmagasabb osztálytól, ennek ellenére nem lesz ott a 2018/2019-es küzdelemsorozatban, ugyanis nem adott le nevezést.

– Van egy pénzügyi keretünk, és nem szerettünk volna olyan vállalásba belemenni, amely révén a gazdálkodásunk veszélybe kerül – indokolt András Miklós szakosztályvezető.

– A rendelkezésre álló anyagi forrásainkat inkább a saját nevelésű játékosainkra, a fiatalokra fordítjuk.

Mint az kiderült, az előző évi extraligás keretből ­Arturs Reinholds hazatért Lett­országba, míg Molnár István Patrik, és Széll Zsolt Németországba igazolt.

A DVTK I egyébként tavalyi ötödik helyével az elmúlt két és fél évtized legjobb miskolci eredményét érte el az élvonalban, azok után, hogy egy szezonnal korábban jobbik kiesőként bennmaradt az Extra­ligában. Az ­átalakulásnak köszönhetően az NB I-es csapat lesz az élgárda, amelybe visszaigazolt az egy évadot Orosházán töltő Kővári Balázs. A szövetség szabálya szerint a jövőben egy 21 éven aluli pingpongost is szerepeltetni kell majd a meccseken, ez az NB I-ben, negyedik játékosként, Fischer Csaba, Halász Fábián vagy Sallai Zsombor lesz. András Miklós úgy látja, hogy az együttes képes lesz (ismét) érmet szerezni a pontvadászatban, legalábbis az asztaliteniszezők tudása alapján ez elvárható.

Negyven fiatal

Az NB I-ben, a Keleti csoportban 10 gárda lesz ott a szeptemberi rajtnál, a Diósgyőr hazai pályája továbbra is a Jókai Általános Iskola tornaterme lesz.

– Edzések az Arany János Iskolában is folytak, tehát maradunk mind a két helyen – nyilatkozta mindezt még András Miklós. – Örülünk annak, hogy a városban, a fiatalok körében egyre népszerűbb a sportág, már mintegy negyvenen járnak a foglalkozásokra.

ÉM-MI


Csapatnévsorok

Diósgyőri VTK I: Bari Csaba, Kővári Balázs, Doros Szilárd, Tóth Zsolt. 21 év alatti játékosok: Fischer Csaba, Halász Fábián, Sallai Zsombor.

Diósgyőri VTK II: Géczi István, Rózsahegyi Péter, Boros Zoltán, Pados Zoltán, Fekete József, Gadóczi Gábor.