Nem használtak biztonsági övet – kettős halál Dunaújvárosnál

Két halálos áldozata van annak a balesetnek, amelyben két autó ütközött össze frontálisan a 6-os főúton Dunaújváros mellett hétfőn késő este. A karambolban a két sofőr halt meg, egyikük sem használta a biztonsági övet. A frontális ütközés miatt öt órán át volt lezárva az érintett útszakasz.

A 6-os főúton, a Dunaújváros irányába vezető két lehajtó között, este kilenc óra után nem sokkal frontálisan karambolozott két személyautó – mondta el a Független Hírügynökségnek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A Dunaújváros felől Dunaföldvár irányába tartó Ford ismeretlen okból áttért a szemből érkezők sávjába, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő BMW-vel. A vétlen kocsi harminchat éves sofőrje azonnal meghalt. A Ford Escortot vezető, tizenkilenc éves fiatalembert súlyos sérülésekkel szállították kórházba Dunaújvárosba, ahol azonban már a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni az életét. A baleset pillanatában egyik autó sofőrjének sem volt bekapcsolva a biztonsági öve – tette hozzá R. Szabó Ágnes.

A mentés és a helyszínelés miatt a dunaújvárosi vasútállomáshoz és a Papírgyári úthoz vezető lehajtók közötti útszakaszt a 6-os főúton hajnali két óráig zárva tartották.