Nem hamisítottak a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél

Bűncselekmény hiányában zárta le a rendőrség azt az eljárást, amelyben azt vizsgálták, hogy meghamisították-e a pótdíjazáskor használt fotók dátumát a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft.-nél. A rendőrség így megszüntette a nyomozást magánokirat-hamisítás miatt, a “leleplező” cikkeket megjelentető napilap ellen viszont rágalmazás miatt az ügyészségen folytatódik az eljárás.

Nem hamisítottak dátumot a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél. Ezzel zárult az a rendőrségi vizsgálat, amely a BÖM ügyvezető igazgatójának feljelentése alapján indult – tájékoztatott a cég pénteki közleményében. Az ügyvezető azért tett feljelentést, mert még júliusban több olyan cikk is megjelent, amelyben a cég egy korábbi dolgozója úgy nyilatkozott, hogy vezetői utasításra dátumot hamisítottak 200 felvételen és azok alapján pótdíjazott a társaság. Azt mondta, hogy a parkolási cég többször is hamisított felvételek alapján pótdíjazott.

A rendőrségi vizsgálat azt állapította meg, hogy a cégnél használt számítógépes rendszer nem teszi lehetővé a csalásokat, mert az ellenőrök által használt kézi számítógépekről a cég központi szerverére feltöltött fényképeket csak megtekinteni lehet, de átírni és manipulálni nem. Ezzel együtt az is kiderült, hogy sem az ügyvezető, sem más vezető nem adott utasítást a fényképek korrigálására. A rendőrség szerint a cikkeket megjelentető napilap a valótlan állítások megjelentetésével rágalmazott, ezért az ügy iratait továbbküldték a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak.