Nem hajlandóak kétszer fizetni

Nem hajlandóak kétszer fizetni
Csütörtökön foglalkoztunk azzal, hogy a DVTK nem kapta meg az önkormányzattól a havi támogatást, amit levontak bérleti díjként. Dlusztus Imre ügyvezető eképpen reagált a történtekre.

– Vitathatatlan, hogy az önkormányzat támogatása nélkül nem tudnánk működni. Az viszont mérlegre tehető, hogy a különböző nagyságú és adottságú városok a saját költségvetésükből, illetve az önkormányzat által delegált támogatóktól összességében milyen gazdagságú forrást nyitnak meg a futballt üzemeltető vállalkozás számára. Azt is mérlegelni kell, hogy az adott városban a labdarúgásnak milyen a népszerűsége, a tömegvonzása, és hogy van-e a futballnak helyben hasonló vonzerejű vetélytársa a sportban és/vagy a kultúrában. Szintén elemzendő, hogy a sporton belül hány élvonalbeli klub között kell megosztani az önkormányzat és a városi kapcsolatrendszer figyelmét.

Mindezeket alaposan elemezve láthatjuk, hogy Miskolc városa – az önmagában egyébként tisztes önkormányzati támogatással, a figyelembe vehető másik két élvonalbeli klubbal (jégkorong, női röplabda) és a DVTK országosan is eminens szurkolótáborával együtt – a megyei jogú városok sorában az utolsók között szerepel. Ennek persze megvannak a történeti és szociális okai. Épp ezért nem vagyunk hálátlanok, és nem kotorászunk a város közös zsebében.

De azt aggályosnak tartjuk, hogy az általunk vitatott jogcímen követelt stadionhasználati díjat úgy hajtják be rajtunk, hogy így nem tudtunk alapfizetést adni a játékosainknak, az utánpótlásban dolgozó edzőknek és a stábnak.

Többször, több fórumon mondtuk el, hogy nem vagyunk hajlandóak kétszer fizetni a stadion bérletéért: egyszer a DSM-nek, másodszor a Mibernek. A DSM-nek havonta fizetünk, és ezzel el is számolunk az önkormányzat felé.

A gazdasági társaságok költségvetési terv szerint haladnak, így a Diósgyőr FC Kft. is. Több mérési ponton is igazolt tény, hogy ezt jól és szabályozottan tesszük. Elsőre fogadták a licenszkérelmünket és a nevezésünket is, valamint minden hónapban fillérre el tudunk számolni az önkormányzatnál a 2009 végéig szóló támogatási szerződésünk havonta folyósított részleteivel. Ezt a nyugodt és kiegyensúlyozott költségvetést, aminek kétharmadát biztosítja a tulajdonos, borította fel az önkormányzat úgy, hogy az ügyben érdekeltek még egyszer sem ülhettek le a tárgyalóasztalhoz.

A Diósgyőr FC Kft. vezetőit mélyen megdöbbentette, hogy Sisa Tibor bemutatkozása előtt egy nappal vették el a dolgozóink pénzét (az önkormányzattal kötött szerződés ugyanis erre kötelezi klubunkat), és a létfontosságú siófoki mérkőzésig sem fogadták a képviselőnket.

Továbbra is bízunk nagyszerű szurkolóink támogatásában. Hajrá Diósgyőr!


Érvágás a DVTK-nak az ötmillió
Honlapunk információi szerint a DVTK-t üzemeltető Diósgyőr FC Kft. nem kapta meg a miskolci önkormányzattól – a két fél szerződése szerint – neki járó havi támogatást.