Nem fogadták el a Vegyész RC nevezését

Nem fogadták el a Vegyész RC nevezését
Ezen a héten rajtol a röplabda NB I-es Ligabajnokság új idénye. A férfiak mezőnyében a Vegyész RC-Kazincbarcika az első fordulóban hazai környezetben a MAFC csapatát fogadta volna.

A szombati találkozó megrendezése erősen kérdéses, mert a borsodiaknak nem fogadták el a nevezését a 2008/2009-es bajnokságra. Ennek oka az volt a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) keddi közleménye szerint, hogy a Vegyész RC-Kazincbarcika vezetői a második póthatáridőre sem juttatták el hiánytalanul a nevezésüket az MRSZ számára.
„A nevezési határidő július 21. volt – mondta Elsik István, az MRSZ Versenybizottságának elnöke. – Akik ekkorra nem tudtak hiánytalan, érvényes nevezést produkálni, azok számára a bizottság augusztus 25-ig adott lehetőséget a pótlásra. A Kecskeméti RC a cégbejegyzés bírósági igazolásával, a Csepel és a Kazincbarcika az APEH-igazolással augusztus végén is tartozott, de az MRSZ elnöksége úgy döntött, hogy mindhárom egyesületnek szeptember 25-ig ad egy újabb póthatáridőt. A kecskemétiek és a csepeliek végül kiegészítették a nevezésüket a hiányzó okiratokkal, a kazincbarcikaiak szakosztályelnöke, Kárpáti László viszont újabb háromhetes haladékot kért. Az elnökség utasítása alapján a versenybizottság a Vegyész RC-Kazincbarcika csapatát a 2008/2009. évi bajnokságból törölte. Ez érinti a felnőtt, a junior és az összes utánpótlás-csapatot is.”

Kérelem
– A szeptember 25-i határidő előtt benyújtottunk egy méltányossági kérelmet, melyben október 10-ig kértünk haladékot – mondta Kárpáti László, a Vegyész RC szakosztályelnöke. – Azonban miután értesültünk a fenti döntésről, ezt a méltányossági kérelmet az elnökség minden tagjának részletezve megküldtük átgondolásra, valamint több kiegészítést is csatoltuk hozzá. A legfontosabb, hogy a hiányzó dokumentumot már ezen a héten pótoljuk, valamint azt is kinyilvánítottuk, hogy most szombaton is játszani szeretnénk, ezt támasztja alá például az is, hogy az igazolásokat is felvittem a szövetségbe. Most csak bízni tudok abban, hogy mindezt nem hiába tettük, azaz kapunk lehetőséget a folytatásra, és folytatni tudjuk a több évtizede elkezdett munkát, és azt is reméljük, hogy a magyar röplabdának is szüksége van ránk.További hírek a boon-sportoldal kategóriából