Nem fogadta el az UEFA két, eltiltott debreceni focista fellebbezését

Elutasította csütörtökön az UEFA két debreceni labdarugó fellebbezését. Az Európai Labdarugó Szövetség fegyelmi bizottsága Mészáros Norbert védőt és Vukasin Polekszics kapust június végén találta vétkesnek jelentési kötelezettség elmulasztása miatt, ezért a fegyelmi szabályzat ötödik cikkelyében foglaltakra hivatkozva eltiltotta őket.

Mészárost 2011. december 31-ig, Polekszicset 2012. június 30-ig tiltotta el az UEFA. Az indoklás szerint egyik játékos sem jelentette, hogy a tavaly ősszel, Budapesten rendezett, Fiorentina elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt a bochumi ügyészség által nyilvánosságra hozott nemzetközi fogadási csalásokban részt vevő bűnözők az eredmény befolyásolásával keresték meg őket.

Az UEFA fegyelmi bizottsága a nyári tárgyalást megelőzően többször is kihallgatta Mészáros Norbertet és Vukasin Polekszicset, és rajtuk kívül még további hat labdarúgót. A két érintett focista mindvégig tagadta a megkeresést. A csütörtöki döntésével az UEFA fellebbviteli testülete helyben hagyta a fegyelmi bizottság június 24-én hozott döntését. A két debreceni labdarugó még a Nemzetközi Sportdönt Bíróságnál fellebbezhet.