Nem esett pánikba – megnyomta a gombot

Késsel a kezében követelt pénzt egy nyírbogdányi férfi hétfőn este egy kisbolt eladójától Nyíregyházán, a Vasvári Pál utcában. Az üzletben egyedül lévő 35 éves eladónő azonban megnyomta a pánikgombot, mire a tettes elmenekült. A férfi azonban nem adta fel, a Bocskai utcai kisboltban is próbálkozott. Zsákmányának azonban rövid ideig örülhetett, a nyomában lévő rendőrök a közelben elfogták és őrizetbe vették.

A Vasvári Pál utcai kísérlet után alig több mint fél óra múlva egy Bocskai utcai kisboltból érkezett a riasztás. A rabló itt egy kenyérvágó kést kapott fel, dulakodott a 41 éves eladónővel, akinek meg is vágta a kezét. A férfi a kasszában található pénzzel és néhány doboz cigarettával elfutott, a könnyű sérüléseket szenvedett nő megnyomta a riasztót és hívta a rendőrséget. A rendőrök két percen belül a helyszínen voltak, a közelben el is fogták a feltételezett tettest. A lopásért korábban büntetett gyanúsított mindkét cselekményt beismerte, az első rablásnál használt zsebkést, illetve a másodikból származó pénzt is megtalálták nála.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a 48 éves nyírbogdányi férfit felfegyverkezve elkövetett rablással és annak kísérletével gyanúsítják a rendőrök, őrizetbe vették, előzetes letartóztatását kezdeményezik. A bűncselekményt a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.