Nem érti, de bizakodik

Nem érti, de bizakodik
A DVTK labdarúgócsapatának vezetői nem értik, hogy miért kellene nekik földkupacot őriztetniük a Diósgyőr – Sopron mérkőzés idején.

A múlt hét keddje után ennek a hétnek a keddjén is lesz rendőrségi bejárás Diósgyőrben, és vélhetően ezt követően dől el, hogy megrendezik-e október 15-én, szombaton 18 órától a Diósgyőri stadionban a Diósgyőri VTK – FC Sopron NB I-es bajnoki mérkőzést a 8. forduló keretében.

Hallottak róla

– Hallottunk róla, hogy ismét veszélyben van a mérkőzés rendezés, és őszintén szólva nem nagyon értjük, hogy miért – mondta érdeklődésünkre Bereczky István, a diósgyőri fociklub tulajdonos-ügyvezetője. – A sorsolást még júliusban elkészítették, vagyis hetek, hónapok óta tudható, hogy mely napokon pályaválasztó a DVTK. Hogy a stadionrekonstrukció kivitelezője ezt miért nem tartja szem előtt, arról fogalmam sincs. A Debrecen elleni meccsen egyszer már kellemetlen helyzetbe kerültünk, hiszen túl azon, hogy gyorsan fel kellett cserélnünk a pályaválasztói jogot, a tervezett bevételre sem tudtunk szert tenni, ez az összeg hiányzik a költségvetésünkből.

Arról is értesültünk a sajtóból, hogy nekünk kellene a rendőrséggel megállapodni abban, hogy egy földkupac őrzését ki és milyen formában tegye, ami azért furcsa, mert a futballmérkőzések rendezésekor eddig csak a stadionon belüli terület tartozott hozzánk.

Ettől függetlenül bízom az ügy pozitív végkifejletében, abban, hogy lesz mérkőzés, hiszen a miskolci önkormányzattal és a rendőrséggel is jó a kapcsolatunk és reményeim szerint a keddi bejáráson megtaláljuk a mindenki számára megnyugtató megoldást.

BCs