Nem egy súlycsoportban vannak, könnyed “edzőmeccs” Barcikán

Akt.:
Nem egy súlycsoportban vannak, könnyed “edzőmeccs” Barcikán
Kazincbarcika – A férfi röplabda NB I ötödik fordulójában a Vegyész RC-Kazincbarcika az újonc DEAC-ot verte hazai pályán.

Az erőviszonyok már a találkozó előtt is azt mutatták, hogy nincs egy súlycsoportban a két együttes, ám az esélyes Vegyész RC-nek a papírformát érvényre kellett juttatnia, a DEAC elleni hazai bajnokin. A sárga-kékek éppen ezért a lehető legkomolyabban vették az összecsapást, hamar nyomatékosították, hogy melyik a jobb csapat. Juhász centerpontjával indult a meccs, amitől lendületet kaptak a hazaiak. A vendégek számára 8-3-nál jól jött a technikai szünet, de egyáltalán nem segített rajtuk. Surányi nyitásait ugyanis képtelenek voltak fogadni a DEAC-játékosok, ezért 11-3-nál kénytelen volt időt kérni Fodor Antal. Bokorék könnyedén húzták szét az amúgy sem acélos debreceni sáncot, de ha kellett egy-két szép blokkolást is bemutattak a hazaiak. Egy-egy ki nem kényszerített hiba után tudtak pontot szerezni Fodor Antal fiataljai, ám az már az első szett után látszott, hogy nem egy súlycsoportban van a két együttes.

Sorcsere

A fölöttébb magabiztos és sima első részsiker után Toma Sándor úgy döntött, hogy minden benevezett játékosának lehetőséget ad. Szinte teljes egészében lecserélte a kezdőjét, de a helyükre lépett fiatalok is igyekeztek bizonyítani. A lendület megmaradt, bár ebben a szakaszban valamivel több hiba csúszott a hazaiak játékába. A Vegyész azonban így is nyugodtan röplabdázhatott, hiszen a kellő különbség most is megvolt a csapatok között. Feltűnő volt, hogy a DEAC játékosok mennyire bizonytalanok voltak a fogadásoknál, így a támadásépítésekre szinte nem is volt lehetőségük. Csupán tisztes távolból követték a Vegyészt, (18-9), és a hajrában sem történt meglepetés, a másodikat is behúzták Toma Sándor fiai.

A harmadik játszma elején volt egy olyan pillanat, amikor jobban álltak a vendégek. 1-3 után azonban nagyon gyorsan helyreállt a rend, az a bizonyos olló pedig egyre jobban nyílt a csapatok között. A hátralévő időben a Vegyész igyekezett a közönséget is kiszolgálni: néhány bombaerős nyitással, pontos blokkal és tetszetős támogatással. A barcikai csapat dicsérete, hogy a gyengébb ellenféllel szembeni mérkőzést is komolyan vette, és a vártnak megfelelően, sima három szettben győzött.

ÉM-ME

Jegyzőkönyv

Férfi röplabda NB I., 5. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika – Debreceni EAC
3:0 (9, 10,13)

Kazincbarcika, 200 néző. V: Jámbor T., Suba I.

Vegyész RC: Szabó D., Toronyai M., Bokor E., JUHÁSZ P., Csányi T., SURÁNYI I. Csere: Bene R. (liberó), Dudás T., Kozsla, Török R., Budai B. Edző: Toma Sándor.

Debreceni EAC: Bakóczy, Remete, Hegedűs, Horváth, Vanczák, Szikszai. Csere: Kiss D. (liberó). Edző: Fodor Antal

Toma Sándor: – Kellő komolysággal vették a srácok a mérkőzést, az elsőtől az utolsó pillanatig. Ennek köszönhető ez a magabiztos győzelem, ami elvárható volt ezen az estén.

Fodor Antal: – Három játékosunk sérüléssel bajlódik, ha ők rendelkezésünkre álltak volna, akkor szorosabb csatát vívunk a hazaiakkal. A Vegyész RC minden szempontból jobb csapat, gratulálok a győzelmükhöz.