Nem csekély csekei ponttermés

A Szatmárcseke feltámadt poraiból. A megyei első osztályú futballegylet a teljes őszi szezonban öt pontot szerzett – a tavaszi idényből alig négy forduló alatt dupla annyit tud felmutatni. A csekei csapat őszi teljesítménynek értékelése. [.pdf – 52KB]

Három győzelem mellett egy döntetlent produkált a télen egyértelműen leírt legénység, amely a tizenkettedik helyre rakétázott a táblázaton! Ez pedig garantált bentmaradást ér. Mármint, ha tartani tudja a tempót.
– A korábbiakat tekintve egyértelműen jobb a srácok hozzállása, ilyen téren jelentősen sikerült előrelépni – elmélkedett Péter Mihály a Cseke edzője, aki január óta gardírozza a gárdát.

– A csapat könnyedén kiharcolta a feljutást, az elmúlt fél évben pedig megfizette a tanulópénzt, mondjuk drága ár volt, hiszen nagy lett a lemaradás. A győzelmekhez szokott játékosok önbizalomhiányban szenvedtek, így a lelküket is pátyolgatni kellett, no meg elhitetni velük, hogy többre hivatottak!

Láttam néhány mérkőzést ősszel, amelyeken a csapat partiban volt az ellenfelekkel, csakhogy az utolsó húsz-harminc percben rendre elbukott. Nem akarom az eddig alkalmazott játékos-edzői felállással különösebben foglalkozni, annyit azért megjegyeznék és ez szigorúan a saját véleményem: a pályán lévő ember olyan idegállapotba kerül meccs közben, ami nehezíti a megfelelő döntéshozatalt…

Persze, a földön járok, tisztában vagyok azzal, lesznek még zakók, annál is inkább, mert kőkemény sorozat előtt állunk, egyet azonban ki merek jelenteni: ez a társaság képes arra, hogy kiharcolja a bentmaradást!

– Koncz Tibor –