Nem csak rajtuk múlik

Nem csak rajtuk múlik
Több géposztályhoz hasonlóan az N3-ban is nyitott még a legfőbb kérdés: ki lesz a magyar bajnok ebben az idényben? A címvédő miskolci Hadik András jelenleg a második helyen áll.

Pedig, amikor Hadik András és navigátor társa, Juhász István rajthoz állt, akkor idén is verhetetlennek bizonyult. Csakhogy áprilisban, a Vredestein Miskolc Rallyn kapott egy technikai kizárást, valamint két versenyre szóló eltiltást. Így tehát az idény második felében az opelos miskolcinak alaposan nyomnia kellett a gázpedált, hogy odaérjen a géposztály élcsoportjába. Odaért, s így nyitott maradt a bajnoki cím kérdése.

– Az utolsó futam dönt mindenről, bár a mi esetünkben el kell mondani: sok mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy megvédjük tavalyi elsőségünket – mondta el érdeklődésünkre Hadik András. – Ahogy számolgattunk nekünk mindenképpen győzni kell, az élen álló Rimár Tamás, Csicsely Pál kettősnek pedig hatodikként, vagy ettől hátrébb kell, hogy célbaérjenek. Hát… Nem tudom mennyi esélyünk van erre, de ahogy mondani szokás: a remény hal meg utoljára.

Már nézegettem a Zemplén Rally versenykiírását és valamennyi pilóta elégedett lehet. Nagyszerű pályákon versenyezhetünk, szerintem egy kiváló futamon dől el minden. Nem csak abszolútban, hanem a többi kategóriában is. Úgy gondolom az időjárás alapvetően befolyásolhat mindent; egy esetleges eső, vagy netán hó fölboríthatja a papírformát. Mindenesetre a borsodi versenyzőknek fekszik a csúszós út, ráadásul tudnak is vezetni a “vízen”, ezért sem Spicit, sem Hankó Lacit, sem a többieket nem kell emiatt félteni.