Nem csak gazdálkodóknak szól a Szendrői Gazdanap

(Aktualisiert am:
Traktoros felvonulás is lesz - © Illusztráció

Szendrő – Idén szeptemberben sem marad gazda-, na és vadásznap nélkül a város.

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik – hatodik alkalommal – a Szendrői Gazdanapot szeptember 15-én, mely ebben az évben már második alkalommal egészül ki a Bódva-völgye Vadásznappal.

Traktoros felvonulás

A rendezvény reggel 9-kor traktoros felvonulással kezdődik, amely végighaladva az egész városon a Strandrétre érkezik meg, amely a rendezvény helyszíne.

Tizenegy órától elstartol a hagyományos főzőverseny két kategóriában – vadételek és egyéb, szabadtűzön készült ételek –, melynek a vendége Sági Szilárd, a Hal a tortán szakácsa. Idén is megmérkőznek a sütemények egymással, méghozzá az őszi gyümölcsökből és termésekből készültek, a házi lekvárok és a házi pálinkák.

Koncertek, gyerekprogramok

Az ünnepélyes megnyitóra 13 órától kerül sor, amelyet követően a színpadon az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Zenekara és a Százszorszép Majorette Csoport ad műsort.

Karcsi bácsi kertészkedik a gyerekeknek, majd jön Komonyi Zsuzsi műsora, ezt követően elstartol a Paraszt­olimpia, amelyre a háromfős csapatok a helyszínen nevezhetnek. Lesz még délután magyar kutyák fajtabemutatója, majd az eredményhirdetést követően az Inflagranti együttes ad koncertet. Közben egész nap kirakodóvásár, kóstolók, egészségügyi tanácsadás, állatsimogató, népi játszótér, rodeóbika és lovaglás várja a kilátogatókat.

Közben persze szakmai kiállítókban sem lesz hiány, több cég és gyártó mellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is jelen lesz standjával, így bármilyen kérdéssel lehet hozzájuk fordulni.

Vadásztársaságok is

Persze a gazdálkodáshoz kapcsolódó standok mellett a vadásztársaságok is ott lesznek, így megtekinthetőek lesznek a legnagyobb és legszebb trófeák is. A rendezvény védnöke Riz Gábor országgyűlési képviselő.

ÉM


Putnok - A gömöri település jelesre vizsgázott rendezésből. A mögöttünk hagyott hétvégén már a 26. Országos Vadásznapot tartották meg, megyénkben viszont először találkoztak egymással az egyesületek tagjai és a meghívott vendégek. A putnoki rendezvényen az aktuális törvényi háttérről, a kormány á...

Bükkzsérc - Currys őzragu volt a menü erdei gombával, zöld fűszerekkel és pityókafánkkal… A nemrégiben tartott regionális favágó versenyen és megyei vadásznapon főzőversenyt is rendeztek, amelyen a környékbeli vadásztársaságok és civil csapatok is indulhattak. Most megpróbáltuk őzzel is, reméljü...