Nem csak a világeseményben társak

“Miskolc város polgármestere, Káli Sándor, s így a borsodi megyeszékhely teljes mértékben partnerünk.”

Nem csak a jövő áprilisi ifjúsági jégkorong világbajnokság megrendezésében, hanem a miskolci jégkorongsport tovább fejlődésében is ,,társ” a város – nyilatkozta Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkára, miután néhány nappal ezelőtt Studniczky Ferenccel, az MJSZ elnökével Miskolcon járt és többek között találkozott a település első emberével. – A napokban – szeptember első napjaiban biztosan – a polgármester úr ,,randevúzik” Egri Istvánnal az ügyben, hogy melyek a legfontosabb határidős feladatok a világeseménnyel és ezáltal a jégcsarnokkal kapcsolatban is.  

Helyi “kapocs” 

Egri István egyébként nem csak a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatánál, hanem az országos szövetségben is pozíciót tölt be. Olyat, amely ebben a pillanatban leginkább fontos lehet a miskolci fedett jégcsarnokkal kapcsolatban, hiszen a miskolciak szakosztályvezetője – Kovács Zoltán szavai szerint – ,,tud a legtöbbet ma a hazai jégcsarnokokkal, jégpályákkal kapcsolatban”.

Remélem Istvánnak lesz feladata a miskolci jeges projektben, ugyanis rendkívül felkészült ez ügyben – tette hozzá az MJSZ főtitkára, aki azt sem rejtette véka alá, hogy Egri az országos testületben társadalmi munkában látja el feladatát. És, hogy ez miért fontos?

A megrendelő megkíméli magát attól, hogy például Finnországból ,,importáljon” súlyos milliókért szakembereket a pálya hűtésével, és például szigetelésével kapcsolatban – árulta el Kovács Zoltán.

JLI

 

“Átvészelni” az építkezést
– A népkerti munkaterületet a hét elején átvetette a kivitelező, így megkezdődött az építkezés kézzel fogható, ám talán még nem a leglátványosabb fázisa – nyilatkozta Káli Sándor, Miskolc város polgármestere. – Természetesen mindazok, akik részt vesznek a fedett csarnok építésében, illetve a hoki vb tető alá hozásában azon vannak, hogy tudjuk tartani a határidőket, ne csússzon az átadás és a legkisebb kellemetlenségek közepette átvészeljék az építkezés alatt a szezont.

Jók és még jobbak
Mint arról már beszámoltunk: az MJSZ jelezte rendezési szándékát a 2011-es A-csoportos hoki vb-re. Mint megtudtuk, Budapest (minimum 10 ezer fős) és Székesfehérvár (min. 7500 fős, alhelyszín) két helyszínnel pályázik majd az MJSZ a feltehetőleg svéd és szlovák jelentkezőkkel szemben. Ahogy Kovács Zoltán fogalmazott: ,,jók és még jobbak versenye” ez és olyan 25 százalékot ad a honi pályázat sikerére.