Járvány

2020.04.10. 14:13

Turizmusfejlesztés, bővülő SZÉP-kártya és fesztiváltámogatás jöhet

Hogyan érinti a turizmust a nemrég bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv, és melyek ennek az ágazatot érintő legfontosabb elemei? Mi lehet a válságból való kilábalás motorja? Mi lesz a nyári fesztiválokkal? Többek között ezekről a témákról beszél Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Sopron, 2019. június 28. A 27. VOLT Fesztivál a soproni Lõvér kempingben 2019. június 28-án. MTI/Nyikos Péter

Forrás: MTI

Fotó: Nyikos Péter

A Magyar Turisztikai Ügynökség komplex javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak annak érdekében, hogy enyhítse a válság turizmusra gyakorolt hatásait.

Jó hír, hogy a javaslatok nagy része bekerült a magyar gazdaság történetének eddigi legátfogóbb és a napokban részletesen ismertetett akciótervébe

– mondja az interjúban Guller Zoltán.

Guller Zoltán a beszélgetésben kitér a nyári fesztiválokra is. Mivel

szinte biztos, hogy idén nem jönnek neves külföldi sztárok Magyarországra, folyamatosan zajlik az egyeztetés a fesztiválok szervezőivel, és arra szeretnék ösztönözni őket, ha azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, más formában ugyan, és döntően hazai zenészekkel és művészekkel, de rendezzék meg az eseményeket.

Ehhez a korábbi fesztiváltámogatások sokszorosát tervezi kiosztani az Ügynökség. Az intézkedés nemcsak a turizmusélénkítés szempontjából fontos, hanem a hetek óta fellépések nélkül maradt művészek számára is hatalmas segítség.

A Guller Zoltánnal történt teljes beszélgetést ezen a linken meghallgathatja.

Borítókép: A 27. VOLT Fesztivál a soproni Lővér kempingben 2019. június 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!