Nem csak a pályán harcolnak

Tapodi Péter
Tapodi Péter
A DKSK Miskolc női kosárlabdacsapata az NB I/A csoport 22. fordulójában szerdán 18 órától a miskolci városi sportcsarnokban az Atomerőmű KSC Szekszárd gárdáját fogadja. A Női tagazat Intéző bizottságának határozata [.pdf – 40KB]

Az alapszakasz hajrájában nagyon kellene a győzelem a piros-fehér gárdának, akiknek változatlanul nem csak a pályán harcolnak az ellenfelekkel.

– Szeretnénk visszaszerezni a Vasas ellen január 6-án a pályán megnyert, majd a Női tagozat által elvett győzelmünket – nyilatkozta lapunknak Tapodi Péter, a DKSK ügyvezető igazgatója, egyben vezetőedzője.

– A két hónapja kezdődött ügy szálai a szezon előtti időszakra nyúlnak vissza, de nem szeretném hosszan sorolni az ezzel kapcsolatos történéseket, legyen elég annyi, hogy négy nappal az ominózus meccs után a Magyar KosárlabdázókOrszágos Szövetsége rendkívüli fellebbviteli és fegyelmi bizottsága, amelyet három jogász alkot, hatályon kívül helyezte a Női tagozat különböző bizottságai által az előző évben hozott, a nyáron a klubhoz igazolt játékosok játékengedélyek visszavonásának ügyében hozott határozatait, vagyis megállapítást nyert, hogy jogszerűen szerepeltek a 2006/07-es idény tavalyi mérkőzésein az új igazolású kosarasaink.

Ez előtt egy nappal, január 9-én azonban a Női tagozatversenybizottsága olyan határozatot hozott, amelyben azért szankcionálta klubunkat azzal, hogy elvette győzelmünket, és azt 20-0-val a Vasasnak adta, mert határozatában jogszerűtlennek minősítette azoknak a játékosoknak a szerepeltetését, akikről másnap az MKOSZ rendkívüli fellebbviteli és fegyelmi bizottsága megállapította, hogy érvényes játékengedélyekkel játszottak a mérkőzéseken.

Döntésre várva

– Mondhatnánk, hogy a határozatok szerencsétlen egymást keresztezése történt – folytatta Tapodi Péter. – De nem, mert a Női tagozat intéző bizottsága február 1-jén, három héttel azután, hogy nyilvánosságra került az MKOSZ rendkívüli fellebbviteli és fegyelmi bizottságának döntése, helyben hagyta a Női tagozat versenybizottsága által hozott január 9-i döntést.

Úgyhogy, ismét az MKOSZ rendkívüli fellebbviteli és fegyelmi bizottságához fordultunk felülvizsgálati kérelemmel, és várjuk a döntést, és persze hiszünk, bízunk abban, hogy a pályán elért eredményt visszakapjuk, ha az eddigiek szellemében hoz határozatot a dr. Trinn Gábor vezette bizottság.

Hogy mikor ülésezik, és tűzi napirendjére az ügyet az MKOSZ bizottsága arról nincs pontos információja a DKSK ügyvezetőjének, de informálisan úgy értesült, hogy legkésőbb a jövő héten erre sor kerül.

– Berecz Csaba –