Nem bírtak magukkal a vendégek

DVTK-szurkolók
DVTK-szurkolók
Debrecen – Egy középkorú férfit megütöttek, egy villamost megrongáltak a diósgyőri szurkolók. Mivel a derbit korábban kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítették, a rendőrök eleve nagyobb erőkkel készültek rá. Nem maradtak munka nélkül…

Három „felvonásban” huszonhat diósgyőri futballdrukkert állítottak elő a rendőrök szerda délután, miután a Loki elleni kupatalálkozóra érkezvén nem bírtak magukkal. Mivel a derbit korábban kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítették, a rendőrök eleve nagyobb erőkkel készültek rá. Nem maradtak munka nélkül…

– Hat diósgyőri már a mérkőzés előtt verekedést provokált egy villamoson, a Nagyerdőn – tájékoztatott Szőke Bernadett főtörzszászlós, a debreceni kapitányság sajtóreferense. A drukkerek ököllel támadtak egy középkorú férfire, aki egy megállóban leugrott a járműről félelmében. A villamosvezetőtől kapott személyleírások alapján a csoportot rövidesen sikerült elfogni a Békás tó környékén. A rendőrség várja az áldozat jelentkezését.

Egy nagyobb társaság azzal keltett riadalmat egy másik villamoson, hogy kirúgtak két ablakot, kapaszkodókat hajlítottak meg, rúgdosták az üléseket, a jármű oldalát, illetve leszakították a megállókat jelző táblát (mint a DKV Zrt-től megtudtuk, a rongálásokat már megjavították, a káruk 100 ezer forint).

Az egyenruhások valamennyiüket előállították, majd meghallgatásuk után elengedték őket. A focimeccs szünete sem volt zavartalan: két férfi előzetes szóváltás után összeverekedett a vendégszektorban. Számukra az este szintén a kapitányságon folytatódott.

A szurkolók ügyét vizsgálják, többségük ellen vélhetően garázdaság miatt indítanak eljárást.

RaL.