Nem botlott a listavezető VRCK Dunaújvárosban sem

Nem botlott a listavezető VRCK Dunaújvárosban sem
© Fotó: Ádám János
Kazincbarcika – Dunaújvárosban játszott vasárnap a Vegyész RC NB I-es férfi röplabda csapata.

A férfi élvonal 13. fordulójában a hét végén Dunaújvárosba látogatott a listavezető barcikai együttes. A borsodiaknak ezúttal is jó esélyük volt arra, hogy pontveszteség nélkül győzzenek, bár a Duna-parti együttes korábban okozott kellemetlen perceket a VRCK-nak. Daniel Oravec, a látogatók szlovák vezetőedzője belázasodott, így elővigyázatosságból nem utazott el a csapattal a 2017-es naptári év utolsó NB I-es összecsapására, helyére Dudás András másodedző ugrott be.

A pályaválasztó ezúttal is hozta azt, amit a szurkolói elvártak tőle: az első szettben ott kellemetlenkedtek a borsodiak nyakán, igaz, utóbbiak vezettek jobbára, jó pár egységgel. Amikor a felek elérték a huszat, 17-22 volt az állás, és innen már nem volt kérdés, hogy vezetést szerez a vendéggárda – a nyitó játszma végül is egy Szabó D. nyitással zárult, amellyel az újvárosiak nem tudtak mit kezdeni.

Juhász-pontok

A második menet elején Juhász pontok születtek (1-5), aztán Banai is megmutatta magát. Álllandósult a Vegyész három-négy egységnyi vezetése, miközben az újvárosiak nem jeleskedtek nyitásban (6-10). 10-13-nál Mészáros helyett Gebhardt N. érkezett a pályára, aztán Juhász mutatott be egy kiváló blokkot. Tomanóczy Tibor érezte azt, hogy valamit tenni kell, valahogy meg kellene állítani a bajnoki cím egyik várományosát, időt kért. Banai a hálóba szervált, Juhász centerben gyűjtött pontot, Szabó D. nyitott két ászt, ami megint arra ösztökélte a Dunaferr szakvezetőjét, hogy megosszon pár tanácsot játékosaival (11-19). A VRCK-ban Árva is szerepet kapott, csapata már közel járt az újabb részgyőzelemhez. Páez kiválóan osztogatott, Dudás-edző Kozslát is beküldte, előbbi ászai ,,repítették” a borsodiakat a 0:2-ig.

A végén behúzták

A harmadik szett 3-2 és 4-3- volt a dunaújvárosiak javára, akik érezték: ez a játszma az utolsó sanszuk arra, hogy valamit alkossanak. 6-5-nél jó hazai blokkot lehetett feljegyezni, viszont Juhász ismét remekelt középső poszton. A Dunaferr kapaszkodott, állta a sarat (10-9), de aztán a VRCK hozott egy jobb szakaszt és jó vendég sáncot követően, 11-14-nél Tomanóczy Tibornak kellett időt kérnie. Ez meg is tette a hatását, lenyugodott és pontosabb lett csapata, mire kollégája, Dudás András nyomott gombot. Kikényszerített hibákat követett el a házigazda, amely még tartotta magát (19-19). A hajrában azonban a Árva is Banai is megrázta magát (a többiek segítségével), így a 22-25 azt jelentette, hogy a tabella élén álló Vegyész szettveszteség nélkül nyert.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Dunaferr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-18, -14, -22)

Dunaújváros, 100 néző. V.: Soltész, Tillmann.

Dunaferr SE: Hatvany, Tomanóczy B., Iván B., Bohnicsek, Flachner, Csizmadia. Csere: Hartyányi (liberó), Tajti (liberó), Iván G., Matyiák, Moro, Laczi, Mihucz. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez, Milev, Banai, Szabó, Mészáros, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Gebhardt N., Blázsovics, Árva, Kozsla. Megbízott edző: Dudás András.

Tomanóczy Tibor: – Dicséret illeti a játékosaimat, mert bebizonyították egy jó csapat ellen, van bennük perspektíva. Gratulálok a vendégeknek.

Dudás András: – A célunkat elértük, megnyertük 3-0-ra a mérkőzést. Lehetőséget adtunk mindenkinek, de így is magabiztosan nyertünk.