Nem bizonyított, hogy mikor és hogy ütött Miskolcon

Nem bizonyított, hogy mikor és hogy ütött Miskolcon
© Illusztráció - 24.hu
Miskolc – Felmentették a vádlottat az életveszélyt okozó testi sértés vádja alól.

A Miskolci Törvényszék a kedden felmentette a vádlottat az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vád alól.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2016 augusztusában barátnője otthonában tartózkodott, ahol a vádlott vitába keveredett az akkor 13 éves sértettel, majd a sértetthez lépve felállt a kanapéra és a sértettet a kanapéra hanyatt döntve az egyik lábával rátérdelt a nyakára, mellkasára, másik lábával pedig a combjára. A vádlott többször megütötte a sértettet.

Fejfájásra panaszkodott

A sértett a történtekről senkinek sem beszélt, másnap fejfájásra panaszkodott, és csak később fordult orvoshoz. A Miskolci Törvényszék büntetőtanácsa az ügyben több tárgyalást is tartott, azonban az értékelni indítványozott bizonyítékok alapján nem volt kétséget kizáróan megállapítható, hogy a sértett sérülései pontosan mikor, és milyen körülmények között keletkeztek, hogy azt a vádlott okozta, ezért a bíróság a vádlottat bizonyítottság hiányában felmentette az életveszélyt okozó testi sértés vádja alól.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be a vádlott bűnösségének megállapítása érdekében. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

ÉM