Nem beszél személyi kérdésekről a kormányszóvivő

Nem mondott konkrétumokat a kormányszóvivő sem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjének esetleges menesztéséről, sem pedig az országos tisztifőorvos távozásáról.

A napokban jelentek meg arról sajtóhírek, hogy a pénzügyminiszter akár már ezen a héten menesztheti Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatóját.
Szollár Domokos kormányszóvivő a témával kapcsolatban annyit mondott, hogy nem lát semmi különöset abban, ha a pénzügyi tárca vezetője időről-időre áttekinti a hozzá tartozó intézményeket, szervezeteket. Ez zajlik jelenleg is a vagyonkezelőnél: a Pénzügyminisztérium megvizsgálja, hogy a társaság jól működik-e. Ha a vizsgálat lezárul, lehet valamifajta döntés arról, hogyan lehet még jobbá tenni. Személyi kérdésekről azonban Szollár Domokos nem beszélt, mint mondta, az esetleges menesztésről Oszkó Péter pénzügyminisztert kell kérdezni.

Szintén nem mondott konkrétumot a kormányszóvivő az országos tisztifőorvos esetleges távozásáról. A Magyar Nemzet keddi számában írt arról, hogy rövid időn belül távozhat posztjáról Falus Ferenc. A lap úgy tudja, hogy Székely Tamás soha nem támogatta igazán az országos tisztifőorvost, de az utóbbi időben megingott benne a bizalma.
Szollár Domokos azt mondta, hogy csak a sajtóból értesült erről a hírről. Bővebb tájékoztatást pedig az Egészségügyi Minisztérium adhat – tette hozzá.Sporthírek