Nem bánnák Kazincbarcikán, ha már az első évadban sikerülne

Akt.:
Buricsék otthon ellenállhatatlanok
Buricsék otthon ellenállhatatlanok
Kazincbarcika – Vezető pozícióban áll az NB III Keleti csoportjában a Kazincbarcikai SC együttese.

A hét végén rangadót nyert a barcikai gárda a harmadosztály 15. fordulójában: Koleszár György szakmai igazgató alakulata 4-0-ra győzte le az ugyancsak az élbolyhoz tartozó Jászberényt.

Eddig bizonyítottuk, hogy a stadionunk egy oroszlánbarlang.” Burics András

– Nagyon nehéz meccs­re számítottunk, mert a Jászberény jó csapat – emlékeztetett Burics András, az észak-borsodiak középpályása. – Az ezt megelőző forduló nem úgy sikerült számunkra, ahogyan terveztük, ugyanis kikaptunk Putnokon, és mindenképpen szerettünk volna javítani. A szükséges információkat mindig tudjuk a soros ellenfélről, így volt ez a berényiekkel kapcsolatban is, akik játékban erősek, a széleken sokszor építenek támadásokat. Hátul nagyon stabilak voltunk szombaton, elől megfelelő százalékban értékesítettük az adódó lehetőségeinket, ezért születhetett meg ez a négy-nulla.

Sajnálja egy-kettőnek

A KBSC ezzel a sikerrel az első pozícióba lépett előre a táblázaton, ugyanúgy 31 pontja van, mint a második Monornak, csak éppen egyel több győzelem szerepel a neve mellett.

– A tabellán az is látszik, hogy kiegyenlített a bajnokság, szinte minden meccs rangadó, s az ezeken elért eredményeknek hatványozottan fontos a szerepük – folytatta Burics András. – Most a pozíciót tekintve ott tartunk, ahol szeretnénk, bár pontunk lehetne picivel több is, a putnoki vereség mellett még van egy-két meccs, aminek sajnálhatjuk a végeredményét. Most azon kell dolgoznunk, hogy az így elhullajtott egységeket visszahozzuk, mert mindenkinek fontos a siker. A klubvezetés nyáron meghatározott egy célt, az NB II-be való feljutást három éven belül, ez a hivatalos, de persze nem lennénk szomorúak, ha ez már az első közös szezonunk után összejönne.

A statisztika azt is mutatja, hogy a barcikaiak mind a 7 hazai találkozójukat hozták a Pete András stadionban…

– Az igazat megvallva, mikor más csapattal Kazincbarcikára jöttem ellenfélként, nem szerettem itt játszani, mert tudtam, hogy nehéz nyerni – ismerte el Burics András. – Eddig bizonyítottuk azt, hogy ez a stadion egy igazi oroszlánbarlang, ahol senkinek sem könnyű a dolga, egyáltalán a gólszerzés. Reméljük, ezt a jó szériát tovább tudjuk vinni… Nekünk egyáltalán nem nyomasztó a veretlenség, sőt inkább pozitív, önbizalmat ad, pszichés tekintetben segíti a csapatot. Azon vagyunk, hogy az idegenbeli mérlegen is javítsunk, ehhez még stabilabbá kell tenni a védekezésünket, és a kevés adódó helyzetből is minél többet ki kell használni. Vannak olyan embereink elől, akik élen járnak a gólszerzésben, különösen Farkas Jani, aki már 12 találatnál jár, de olyanoknak is oda kell érni a kapu közelébe, akiknek nem ez az elsődleges feladatuk.

Harcos, masszív

A Kisvárdán született, de Nyírkarászról származó középpályást megkérdeztük a következő összecsapásról is, amely szombaton 13 órától lesz a 4. helyen tanyázó Tiszaújváros sporttelepén.

– A nyári felkészülés alatt találkoztunk velük ugyanitt, és akkor nyertünk – nyilatkozta Burics András. – Már akkor is leszűrhető volt, hogy egy jó csapat formálódik Tiszaújvárosban, kicserélődött a keret egy része. Harcos, masszív együttes a TFC, nem lesz könnyű találkozó, de természetesen győzni szeretnénk.

A futballista nyáron Cigándról (ahol lejárt a kontraktusa) igazolt a KBSC-hez egy évadra.

– Most még korai minden kérdés a jövőmről, csak arra figyelek, hogy jól szerepeljek, szerepeljünk a Barcikával, aztán a bajnokság végén majd biztosan tárgyalni fogunk a vezetőséggel arról, hogy hogyan tovább – szögezte le Burics András.

Molnár István


Egy NB I-es mérkőzés

A 25 esztendős labdarúgó egy alkalommal már szerepelt az élvonalban is: 2014. május 31-én a Kecskemét színeiben a Puskás Akadémia elleni összecsapáson (1-2).

– Igen, azon a tavaszon volt egy féléves kitérőm a KTE-hez – tette hozzá Burics András. – Azért nagy ugrás volt számomra az NB I az NB III-as Létavértes után, de örültem annak, hogy megtapasztaltam, milyen légköre van az élvonalnak. Bekő Balázs volt akkor a kecskemétiek vezetőedzője, aki egyrészt már akart játszatni, másrészt kicsit el is fogyott a csapat, ezért boldog voltam, amikor a keretbe jelölt. Persze, nem adtam fel azt az álmot, hogy egyszer újra a legmagasabb szinten játsszak, de most a jelenlegi feladatokra koncentrálok, és próbálok lépésről lépésre haladni.