Helyi közélet

2015.10.12. 12:42

Küldjön hírt - Az ózdi szívesek szivesen kirándulnak

Ózd - Ózd város egyik legrégebben működő és egyik legnagyobb taglétszámú civil szervezete a Szívbetegek Egyesülete vagyis a Szívklub, melynek alapítási éve: 1985. <h2 style="text-align: center;">

Ózd - Ózd város egyik legrégebben működő és egyik legnagyobb taglétszámú civil szervezete a Szívbetegek Egyesülete vagyis a Szívklub, melynek alapítási éve: 1985.

Foglalkozásaikat hetente tartják a Béke-telepi Civílházban.

Az egyesület éves programjában mindíg ott szerepel az utazás a kirándulás. Legutóbb 2015.október 6-án Dédestapolcsány községbe kirándult az egyesület félszáz tagja Levora Sándorné (Böbe ) titkár vezetésével.

Dédestapolcsány a Bükk hegység lábánál a Bánvölgyében fekszik szép természeti környezetben.

A községben az ózdiak megtekintették dr. Kiss Miklós ny. körzeti magán állatorvos,díszpolgár értékes, szinpompás, csodába illő cserép -és keménycserép magángyűjteményét. A doktor úr 1965 óta gyűjti az ilyen termékeket. Ma már közel kétezer darabos a kollekciója.

A gyűjtemény megtekintése után a csoport a bánvölgyi élménytáborba látogatott el,ahol szalonnát sütöttek,énekeltek élvezték a jó friss levegőt, gyönyörködtek a természet szépségében.

Az egyesület tagjai elhatározták, hogy jövőre több napra visszatérnek ide.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában